Hansenilla lääke Euroopan kestävyysjuoksun alhoon, Wells kiistää dopingin

Farah piti haastajat kurissa Glagow'ssa: "Haluan lopettaa huipulla"

Euroopan yleisurheiluliiton (EA) puheenjohtaja Svein Arne Hansen haluaa nostaa eurooppalaisen kestävyysjuoksun tasoa. Hänestä yksi keino olisi järjestää kesän suurimmissa eurooppalaisissa yhden päivän kisoissa yksi tai kaksi lajia, joihin kutsutaan vain eurooppalaisia urheilijoita.

Pitkään Oslossa Bislett Gamesin johtajana toiminut Hansen aikoo tehdä asiasta esityksen EA:n hallitukselle, joka kokoontuu kesäkuussa Oslossa.

– Me tarvitsemme lisää eurooppalaisia keski- ja pitkien matkojen juoksijoita, Hansen sanoo Ahtletics Weeklylle.

– Yritän sopia Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) kanssa, että jokaisella maanosalla olisi tietyissä kisoissa omia lajeja, ja juuri niissä lajeissa, joita he haluavat kehittää, Hansen sanoo.

– Euroopassa tätä ei tarvita tekniikkalajeissa ja pikajuoksuissakin taso on hyvä, mutta me olemme surkeita kansainvälisesti, kun puhutaan 800 metristä ja pidemmistä matkoista. Vain Mo Farah voi taistella parhaita vastaan, Hansen sanoo.

Viime vuonna Euroopassa käydyissä Timanttiliigan kisoissa alle 20 prosenttia juoksijoista oli Euroopasta, kun puhutaan 1500 metristä tai sitä pidemmistä matkoista.

Wells tyrmää tutut dopingväitteet

Moskovan vuoden 1980 olympiakisojen 100 metrin olympiavoittaja Allan Wells tyrmää väärinä ja ilkeämielisinä väitteet, joiden mukaan hän olisi käyttänyt dopingaineita ennen olympialaisia.

BBC on valmistellut dokumenttia, jossa nuo väitteet saattavat Scotsman-lehden mukaan tulla jälleen kerran julkisuuteen.

– Joudun taas puolustamaan itseäni näitä vääriä väitteitä vastaan. Tämä tuli odottamatta ja on hankalaa ja turhauttavaa, Wells tuumi.

BBC:n materiaalissa on Scotsmanin mukaan väite, että Wells käytti anabolisia steroideja kaksi viikkoa ennen Moskovan kisoja. Niitä Wellsin ja kuuden muun urheilijan väitetään saaneen nyttemmin jo edesmenneeltä yleisurheilussa toimineelta lääkäriltä.

– Nämä ovat jo 20 vuoden takaisin väitteitä, jotka ovat aina välillä pullahtavat pinnalle. Kiistän ne jyrkästi, kuten senkin, että olisin ollut missään tekemisissä dopingin kanssa, Wells sanoo.

Wells, 63, juoksi Moskovassa 100 metrin ennätyksekseen 10,11 ja voitti finaalin ajalla 10,25.

Cedenio juoksi makoisan voiton
 

Hallitseva 400 metrin junioreiden maailmanmestari Trinidadin Machel Cedenio juoksi makean voiton Poncessa Puerto Ricossa. Hän kukisti matkan olympia- ja MM-voittaja LaShawn Merritt hyvällä ajalla 44,97. Cedenio, 19, on mainiossa kunnossa. Hän pudotti hiljattain ennätyksensä lukemiin 44,36. Merritt sen sijaan ei ollut iskussa, hän tuli maaliin rapiat yli 45 sekunnin ajalla.

 

Dopingpannan selättänyt Williamsilla haluaa MM-kisoihin

Helsingin vuoden 2012 EM-kisojen 400 metrin aitojen mestari Rhys Williams teki paluun kilpakentille neljän kuukauden dopingtuomion jälkeen. Aika jäi vielä vaisuksi (53,45), mutta Williamsin tavoite on taistella paikasta elokuisten MM-kisojen joukkueessa.

Williams antoi positiivisen testinäytteen heinäkuun alussa viime vuonna. Britannian antidopingviranomaiset totesivat kuitenkin, ettei aituri ollut tarkoituksellisesti käyttänyt dopingia, vaan positiivisen testinäytteen aiheutti dopingaineen tärvelemä ravintolisä.

– Olihan se rankkaa, mutta onneksi se on nyt ohi, Williams totesi dopingjupakasta.

Ennis-Hill hakee Rion rajaa Götzisistä

Seitsenottelun olympiavoittaja Jessica Ennis-Hill on päättänyt kilpailla Götzisin moniotteluviikonvaihteessa 30.-31. kuluvaa kuuta. Se on britin ensimmäinen seitsenottelukilpailun Lontoon olympiavoiton jälkeen. Äitiyslomalta kilparadoille palannut ottelija on viime aikoina kamppaillut akillesvaivan kanssa ja empi otteluun osallistumista.

Ennis-Hillin ykköstavoite ottelusta on tehdä tulosraja Rio de Janeiron olympialaisiin. Se edellyttää 6200 pisteen saalista. Götzisin ottelun osanottajalista on tasokas. Mukana on muun muassa Hollannin Dafne Schippers, joka päättää kilpailun jälkeen keskittyykö hän kesän mittaan otteluun vain pikajuoksuun.