Hansen haluaa nostaa yleisurheilun profiilia Euroopan kisoissa

EA julkaisi kesän 2017 yhden päivän kisojen listan

Euroopan yleisurheiluliiton tuore puheenjohtaja Svein Arne Hansen haluaa keskustella Euroopan olympiakomiteoiden yhteiselimen johtajan Patrick Hickeyn kanssa yleisurheilun roolista tulevaisuuden Euroopan kisoissa.

 – Toivon, että tapaamme Bakussa Euroopan kisojen yhteydessä, jos sitä ennen ei löydy yhteistä aikaa, Hansen sanoo.

Kaikkien aikojen ensimmäiset Euroopan kisan järjestetään Bakussa Azerbaidzanissa 12.-28. kesäkuuta.

Hansen totesi EA:n puheenjohtajakampanjassaan haluavansa uudistaa yleisurheilun roolia Euroopan kisoissa. Nyt Bakun kisoissa yleisurheilua edustaa maajoukkueiden EM-kisojen kolmosliigan kilpailu. 

Hansenin katsoo, ettei ole yleisurheilulle eduksi, jos muilla on kisoissa parhaat miehistöt ja yleisurheilulla maajoukkueiden EM-kilpailun kolmosliiga. Hansen ei silti ole viemässä EM-kisoja osaksi Euroopan kisoja.

– Siitä heidän pitäisi maksaa, mutta me voimme järjestää jotakin muuta, joka olisi yleisurheilun etujen mukaista, Hansen totesi insidegamesille.

Kysymykseen, voisiko maajoukkueiden EM-kisojen superliiga olla osa Euroopan kisoja, Hansen on todennut, että ”ehkä”. Hansenin mielestä koko maajoukkueiden EM-kisajärjestelmä pitäisi miettiä uudelleen. EA on muutenkin uudistamassa omaa kilpailujärjestelmäänsä.

EA:lle uusi markkinointiyhtiö

Euroopan yleisurheiluliitto on perustanut markkinointiyhtiön, jonka kotipaikka on Sveitsissä. Se on yhteistyritys Sveitsissä toimivan urheilumarkkinointiyhtiö Tridem Sportsin kanssa. EA on uuden yhtiön pääosakas. European Athletics Marketing AG:n toimialana ovat muun muassa myyntitoiminta sekä  yhteistyökumppaneiden ja erilaisten oikeuksien hallinta.