Hannu Hämäläinen siirtyy SUL:sta Melonta- ja soutuliiton toiminnanjohtajaksi

Hannu Hämäläinen siirtyy Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennuspäällikön tehtävistä Suomen melonta- ja soutuliiton (SMSL) toiminnanjohtajaksi. Uusiin tehtäviin Hämäläinen vaihtaa tammikuussa.

– Olen ollut Urheiluliitossa kaksi vuotta ja sitä ennen vuoden Jyväskylän Urheiluakatemiassa. Suhteellisen lyhyen ajan sisällä olen saanut olla tekemässä paljon erilaisia asioita ja monen eri ihmisen kanssa. Hienointa on ollut juuri se, miten paljon olen saanut työkavereiltani, Hämäläinen sanoo.

– Matkaan on mahtunut paljon hyviä hetkiä. Kokemusta ja oppia on karttunut ja toivon mukaan pystyn hyödyntämään sitä uusissa tehtävissä.

Hämäläinen, 34, on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Takana on menestyksekäs pikajuoksu-ura ja myös liikunnan alan opintoja.  Soudun ja melonnan maailman Hämäläinen näkee innostavana haasteena.

– Lähden innolla kehittämään Suomen melonta- ja soutuliiton toimintaa yhdessä seurojen, harrastajien, urheilijoiden, valmentajien ja muiden sidosryhmien kanssa. Liiton toiminnassa on mukana useita erilaisia lajeja. Siellä on pitkät menestysperinteet omaavia olympialajeja sekä tuoreempia lajisovellutuksia ja liikuntamuotoja, Hämäläinen sanoo.

SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto kiittää Hämäläistä erinomaisesta työpanoksesta SUL:n valmennuspäällikkönä.

– Hannun sitoutuminen valmennuspäällikön työhön ja Pääkaupunkiseudun valmennuskeskuksen kehittämiseen on ollut esimerkillistä. Se on tuonut kiitosta niin urheilijoilta, valmentajilta kuin muilta yleisurheilun toimijoilta ja sidosryhmiltä. Iso kiitos Hannulle erittäin vahvasta työpanoksesta Urheiluliitossa ja menestystä uudessa tehtävässä soudun ja melonnan parissa, Aalto sanoo.