Hamulan koulu voitti Pohjois-Savon Hese-piirikisan!

Hamulan koulu voitti Pohjois-Savon Hese-piirikisan!

Koululaisten valtakunnallisen Hese-kisakiertueen piirikisat päättyvät tällä viikolla. Ensi viikon lopussa vuorossa on valtakunnallinen finaali, jonne matkaa myös Pohjois-Savon piirikisan voittaja, Siilinjärven Hamulan koulun 6B-luokka.

Hese-kisa on vuotuinen 5.–6.-luokkalaisten yleisurheilukilpailu, jossa koulut mittelevät paremmuudesta 12 oppilaan joukkueissa. Kullekin joukkueelle on tarjolla piirin ja lopuksi valtakunnan mestaruus.

Valtakunnallinen piirikisakiertue on vieraillut reilun kuukauden aikana 14:sta paikkakunnalla. Viime viikkoisen, Leppävirran urheilukentällä järjestetyn Pohjois-Savon piirikisan voitto meni Hamulan koulun 6B-luokalle. Opettaja Mika Elo kertoo koko luokan odottavan innolla Tampereen reissua.

– Piirikisat menivät tosi hyvin. Luokallani on paljon urheilullista porukkaa – yleisurheilijoita, muiden lajien harrastajia, mutta myös niitä liikunnallisia lapsia, jotka eivät ole koskaan kilpailleet missään lajissa. Etenkin heille piirikisa oli jännittävä ja varmasti mieleenpainuva kokemus.

– Tamperetta kohti lähdemme jo maanantaina ja menemme iltapäivällä Särkänniemeen. Pidin juuri luokan kanssa palaveria ja sanoin kaikille, että olemme jo voittajia, kun pääsimme finaaliin. Lähdemme Tampereelle hyvällä fiiliksellä pitämään hauskaa, Elo summaa.

Aurinkoista tunnelmaa

SUL:n aluepäällikkö, Hese-kisoista vastaava Ilpo Koponen sanoo, että sää on suosinut lähes kaikkia kevään piirikisoja. Hese-kisojen iloinen meininki ja hyvä henki ovat välittyneet katsomoon asti.

– Kun aurinko paistaa, tunnelma on aina korkealla! Hese-kisojen sapluuna toimii vuodesta toiseen erittäin hyvin, sillä se puhuttelee koko luokkaa. Lajeja voi harjoitella kevättalvella etukäteen ja ne jotka eivät ole kisajoukkueessa, ovat mukana kannustamassa. Koko luokka palkitaan, kannustajat mukaan lukien!, Koponen kertoo.

Hese-kisojen valtakunnallinen finaali kilpaillaan Tampereen Pyynikin kentällä tiistaina 22.5. Mukana ovat piirikisojen voittajajoukkueet eri puolilta Suomea.

Lisätietoa tapahtumasta:

https://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/koulu/koululaiskilpailu