Halosen ja Pulkkisen kausi päättyy urakkaan, nuorten SM-halleissa useita Kuopion mitalisteja

Halosen ja Pulkkisen kausi päättyy urakkaan

Monella yleisurheilun kotimaisella kärkinimellä hallikausi päättyy viikonvaihteessa Joensuun Areenassa nuorten SM-halleihin. Heistä moni, kuten tuoreet yleisen sarjan SM-hallien mestarit Kristiina Halonen ja Aino Pulkkinen päättävät kauden urakoiden.

Halosen ja Pulkkisen ohella Joensuun kisojen kärkinimiin lukeutuvat muiden muassa Jessica Kähärä, Taika Koilahti, Helena Leveelahti, Arttu Tyystjärvi, Ilari Manninen ja Santeri Kuusiniemi.

Halonen voitti vajaa viikko sitten Kuopion SM-halleissa 300 metrin aidat sisäratojen SE-ajalla 40,99. Joensuussa Lappeenrannan Urheilu-Miesten aituri juoksee lauantaina 400 metriä ja urakoi sunnuntaina 800 metriä ja 300 metrin aidat.

– Kuopion SM-halliviikonvaihde oli aika rankka, kun 400 metrin sekä 300 metrin aitojen lisäksi piti juosta myös viesti. Palautuminen on ollut haastavaa. Joensuuhun pitää mennä tekemään, sen minkä pystyy, Halonen sanoo.

Kuopiossa hän pinkoi 300 metrin aitojen lisäksi 400 metriltä SM-hopean pitkien ratojen ennätyksellään 54,83.

– Joensuun-kisoista ei ole sen ihmeellisempää ajatusta kuin, että se on hallikauden päätös. Siellä on hyvä urakoida, kun ei ole alkueriä. 800 metristä en vielä tiedä, yritänkö aikaa, vai juoksenko vain sijoituksista. Oli ajatuksissa, että olisin juossut sen jo aikuisten SM-kisoissa.


2019-02-15_sm_hallit_muut_093.jpg

Aino Pulkkisen ohjelmassa Joensuussa on kolme matkaa

,

Pulkkinen hakee 400 metriltä ennätystään

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Aino Pulkkinen urakoi Joensuussa 60 , 400  ja 200 metriä. Kuopion  SM-halleissa hän kurotti mestariksi 200 metrillä, oli 60 metrillä toinen ja oli JKU:n paidassa voittamassa 4 x  ratakierroksen viestiä.

– Pitää katsoa miten 400 metriä menee ja miettiä sitten juoksenko sunnuntaina myös 200 metriä, mutta varmaan juoksen. Aikataulut vaan ovat aika tiukat, Pulkkinen sanoo. 

Pulkkisen tavoite ei ole vain urakoida kolme matkaa. Hän uskoo, että rahkeissa on varaa vielä tehdä kunnon tulosta.

– Olen hyvässä kunnossa, eli tässä on vielä mahdollisuus parantaa omaa ennätystä varsinkin 400 metrillä, jonka olen juossut talvella vain kerran. SM-hallien jälkeen olen ollut vähän väsymystä, palautuminen kestää, Pulkkinen tunnustaa.

,


sm_hallit2019_day2_003.jpg

Joensuun korkeuskisa on Jessica Kähärälle viimeistelyharjoitus EM-halleihin. Kuopion SM-halleissa ylittyi 190.

,

Korkeus Kähärän ykköslaji, Kujanpää harkitsee osallistumista

Viikko sitten Kuopion SM-halleissa Glasgow´n EM-hallien tulosrajan 190 ylittäneen Mikkelin Kilpa-Veikkojen Jessica Kähärän ykköslaji  Joensuussakin on korkeushyppy. Kisa on hänelle osa valmistautumista EM-halleihin. Korkeushypyn lisäksi ohjelmassa on mahdollisesti myös 60 metrin aidat. 

Seiväshypyn mestariksi Kuopion SM-halleissa hypännyt Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää voitti Tampereella keskiviikkona seiväskisan 540:n ylityksellä ja hätyytteli jälleen EM-hallien tulosrajaa 565, mutta se jäi ylittymättä. 

– Nyt sain jo vatsan riman päälle, mutta ihan ei hyppy jatkunut. Hyppäsin kuitenkin isommalla seipäällä, mitä ikinä olen hypännyt, Kujanpää sanoi.

Takana on nyt neljä kilpailua reilun viikon sisään, päättyykö kausi Joensuussa nuorten SM-kisoissa?

– Siitä en ole vielä tehnyt lopullista päätöstä, Kujanpää sanoi.

Miesten 22-vuotiaiden seipääseen on ilmoittautunut myös Someron Esan Tommi Holttinen, joka on hypännyt tällä kaudella 545.

Blomqvist ennakkosuosikki keskimatkoilla

IK Falkenin Nathalie Blomqvist juoksi Oslon hallimaaottelussa 1500 metrin halliennätyksensä 4.24,62 ja viiletti sitten Kuopion SM-hallien 3000 metrillä kolmanneksi pitkien halliratojen ennätyksellään 9.29,03.

Mikä on ohjelma Joensuussa?

– Juoksen 800 ja 1500 metriä (19-vuotiaissa). Luonnollisesti juoksen voitosta molemmilla matkoilla, mutta yritän myös mahdollisimman hyvää aikaa. Luulen, että ennätysten parantaminen on mahdollista, Blomqvist sanoo.

Blomqvistin mukaan hallikauden vauhti on vastannut sitä, mitä harjoitukset ovat antaneet odottaa.

– Sen on huomannut harjoituksissa, että kehitys on mennyt eteenpäin. Olen pystynyt treenaamaan syksystä lähtien terveenä ja myös Portugalin-leiri meni hyvin, Blomqvist sanoo.

Tällä kaudella 19-vuotiaiden 800, 1500 ja 3000 metrin kotimaisia kärkiaikoja halussaan pitävää Kuusankosken Urheiluseuran Niklas Heikkilää ei Joensuussa nähdä. Heikkilä sai repeämän pohkeeseen Kuopion SM-hallien 800 metrillä.

– Korvaavaa harjoittelua saa tehdä, mutta edessä on kuuden viikon juoksutauko. Harmi, koska talven parhaat juoksut jäivät juoksematta, mutta juostaan ne sitten kesällä, Heikkilä sanoi.

Ezeabasirim ja Hirvinen aitajuoksuissa

Naisten pituushypyn hallitseva Suomen hallimestari Turun Weikkojen Taika Koilahti kilpailee 22-vuotiaiden naisten pituudessa ja 60 metrillä. Miesten 22-vuotiaiden 60 metrin aitajuoksussa nähdään tuore miesten SM-hopeamitalisti Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen. Kolmiloikassa on mukana niin ikään tuore SM-hopeamitalisti Lappeenrannan Urheilu-Miesten Arttu Tyystjärvi.

22-vuotiaiden 300 metrin aidat juoksee saman matkan miesten SM-hopeamitalisti Liedon Parman Tuomas Lehtonen. Miesten 19-vuotiaiden 300 metrin ja 60 metrin aitajuoksuissa viilettää Helsingin Kisa-Veikkojen Chibunna Ezebasirim. Hän saavutti viime vuonna SM-hopean Kalevan kisojen 400 metrin aitajuoksussa. 

Pika-aidat juoksee Kankaanpään Seudun Leiskun Eero Hirvinen, joka kipaisi viime vuonna 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen 7,85.

Junnila ja Andersson jäävät pois

EM-hallikisoihin valittu Tampereen Pyrinnön korkeushyppääjä Ella Junnila jää kisoista pois, joten Perttelin Peikkojen Elina Kakko on 22-vuotiaiden naisten korkeushypyn ennakkosuosikki. Hänen ennätyksensä on 188.

Pois kisoista jää myös naisten 19-vuotiaiden sarjan seiväshypyn suosikki Esbo IF:n Saga Andersson, joka parantelee varvasvaivaa.

Naisten 22-vuotiaiden kuulantyönnössä nähdään kova kolmikko: Virtain Urheilijain Helena Leveelahti, Eveliina Rouvali ja Henna Sallinen. Rouvali oli Kuopion SM-hallien kuulakisan hopeamitalisti ja Leveelahti neljäs.

Naisten 22-vuotiaiden 3000 metrin kävelyssä on mukana Kuopion SM-hallien hopeamitalisti Espoon Tapioiden Enni Nurmi. Miesten 22-vuotiaiden korkeuteen on ilmoittautunut vain yksi kilpailija, mutta hän on viimevuotisten Kalevan kisojen pronssimitalisti Lempäälän Kisan Matias Mustonen. 

Kova järjestelyurakka Joensuun Katajan väelle 

Nuorten SM-kisat täyttävät perjantaista sunnuntaihin Joensuun Areenan. Anssi Vänskä kisojen järjestelykoneistosta lupaa urheilijoille ja kisavieraille hyvät oltavat.

– Kisoihin on ilmoittautunut 623 urheilijaa, joiden joukossa on useita Kuopion SM-hallien menestyjiä. Kilpailupäivät ovat pitkät, mutta tarjolla on paljon mielenkiintoisia kisoja, Vänskä sanoo.

– Joensuun Areena on iso ja väljä halli, jossa pääsee vapaasti liikkumaan myös keskialueella, eli kisojen seuraaminen onnistuu helposti.

Joensuun Kataja on kokenut kisojen järjestäjä. Nuorten SM-halleja pyörittää noin 150 hengen kisaorganisaatio. Viimeksi Joensuussa on ollut SM-tason halliyleisurheilua kuusi vuotta sitten, kun Joensuussa kilpailtiin moniotteluiden SM-hallimitaleista.

Livetulokset

Aikataulu

Urheilijalistat