Hallimaaottelujoukkue rakentuu Jyväskylässä ja Helsingissä

Hallimaaottelujoukkue rakentuu Jyväskylässä ja Helsingissä

Suomen joukkue yleisurheilun pohjoismaiseen hallimaaotteluun rakentuu lauantaina Jyväskylässä ja Helsingissä Hippos- ja Helsyhallien katsastuslajeissa. Tampereella 11. helmikuuta käytävän hallimaaottelun joukkue nimetään maanantaina.

– Katsastuskilpailujen ohella valinnoissa huomioidaan kuluvan talven kansainväliset näytöt ja viime vuoden tulokset. Joukkueessa on kaksi urheilijaa per laji, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Tampereen maaottelussa kohtaavat Suomi, Ruotsi, Norja sekä Tanskan ja Islannin yhdistetty joukkue.

Hipposhalleissa, jotka ovat myös SM-hallien esikisa, katsastetaan urheilijoita muiden muassa miesten ja naisten 60 metrille, 400 metrille, 1500 metrille, 60 metrin aitoihin ja miesten pituushyppyyn. Helsingin katsastuslajeja ovat mm. miesten ja naisten 800 metriä, naisten pituushyppy ja miesten kolmiloikka.

Jyväskylässä miesten 60 metrillä iskevät yhteen Eetu Rantala (tällä kaudella 6,70), Samuli Samuelsson (6,75), Markus Skyttä (6,77) ja Ville Myllymäki (6,82).

Kisojen muita kärkinimiä ovat Hanna-Maari Latvala, Anniina Kortetmaa ja Jonna Berghem, 400 metrillä kohtaavat Hilla Uusimäki ja Viivi Lehikoinen, pituushyppääjät Roni Ollikainen ja Henri Väyrynen sekä pika-aiturit Elmo Lakan johdolla.

Helsingissä ovat mukana mm. kotimaan parhaat kolmiloikkaajat Kristian Pulli, Simo Lipsanen ja Tuomas Kaukolahti sekä 200 metriä juokseva Samuel Purola ja 800 metrillä mm. Panu Jantunen ja Simon Haglund. 

Lisätietoja:

Hipposhallit

Helsyhallit