Hallikaudelle tulossa yksi televisioitava kilpailu lisää

SM-hallien lauantain aikataulu tiivistyi

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus päätti ensi vuoden televisioitavista kisoista. Poikkeuksena aiempaan, tulevalla hallikaudella televisioitavia kilpailuja voidaan järjestää kaksi SM-hallimestaruuskisojen lisäksi. Aiemmin tv-kisoja on ollut yksi SM-hallien lisäksi.

– Kompensaationa sille, että lajikarnevaalit järjestetään ensi vuonna ilman tv-näkyvyyttä, Ylen kanssa on sovittu, että hallikaudella voidaan järjestää SM-hallien ohella kaksi tv-kilpailua, SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä sanoo.

Lajikarnevaalit jäävät ensi vuonna ilman tv-aikaa, koska ne järjestetään päällekkäin Amsterdamin EM-kisojen ja SM-viestien kanssa, eli kahtena juhannuksen jälkeisenä viikonvaihteena.

Yleisurheiluväen syksyinen juhlatilaisuus Yleisurheilugaala järjestetään tänä vuonna lokakuun 24. päivä ja gaala pidetään Jyväskylän Paviljongissa. Gaalan pitopaikka ja päivämäärä lyötiin lukkoon hallituksen kokouksessa. Gaalan järjestelyiden vetovastuu on liiton toimistolla.

Strategiatyötä evästettiin väkevästi

Hallitus kävi mittavan lähetekeskustelun yleisurheilun vuosien 2017-20 strategiasta. Keskustelu pohjasi toimitusjohtaja Jarmo Mäkelän raporttiin strategiatyön etenemisestä.

– Tällä erää strategian kärkivalinnoiksi ovat nousemassa yleisurheilijan urapolku, elinvoimainen seuratoiminta, lajimielikuva ja imago sekä toimintatapojen muutos, Mäkelä linjasi.

Liiton talousjohtajan Auli Miettisen mukaan joissakin tulo-odotuksissa, kuten harrasteliikuntatapahtumissa ollaan jäämässä tavoitteista, mutta syntyneiden kulusäästöjen ansiosta ja tarkalla taloudenpidolla on mahdollisuus pysyä kuluvan vuoden tulosodotuksessa.

Hallitus kuuli myös Mäkelän ja Miettisen toimialakohtaiset raportit vuoden 2016 toiminta- ja taloussuunnitelman raameiksi. Hallituksessa ensi vuoden toiminnan suunnittelu jatkuu syyskuun kokouksessa. 

Valon ry:n Reijo Ruokonen kävi hallitukselle läpi esitystä alueellisten palvelukeskusten rakentumisesta. Hallitus totesi, että SUL on sitoutunut vahvasti hankkeeseen, jota liitto pitää suomalaisen urheilu- ja seurakentän kannalta tärkeänä.

Miettisestä Track & Field Finlandin toimitusjohtaja

SUL:n markkinointiyhtiö Track & Field Finland Oy päätti hallituksen kokouksessaan, että liiton talousjohtaja Auli Miettisestä tulee yhtiön toimitusjohtaja. Pesti astuu voimaan heti.