Hakaurheilijaksi noussut Murto hakee Lahdesta hyvää tatsia Kalevan kisoihin – Kuivistolle ja Raitaselle tarjolla vauhtijuoksut

Wilma Murto on karistanut olympiakisojen rasitukset kropastaan ja avaa syyskesän kilpailut Lahden Motonet GP:ssä torstaina. Samoin tekevät Tokiossa onnistuneet Sara Kuivisto, Topi Raitanen ja Lassi Etelätalo. Murron mukaan oma kilpailuvire on pieni arvoitus.

– Olen tehnyt Tokion jälkeen yhden hyppytreenin. Se oli sellainen välineeseen tutustuminen puolentoista viikon tauon jälkeen. Aika avoimin mielen lähden kilpailuun, Murto sanoo.

Murto oli sydänkesän kisoissa varmassa 460:n kunnossa ja ehti tehdä hyviä yrityksiä 470-471:n korkeuksista. Noihin korkeuksiin Murto haluaa viimeistään Tampereen Kalevan kisoissa ja Tukholman Ruotsi-ottelussa, joille Lahden kilpailu toimii kenraaliharjoituksena.

– Ei se kunto ole kahdessa viikossa mihinkään kadonnut. Tatsi voi olla vähän hukassa, mutta voi olla, että menee oikein hyvinkin, Murto ennakoi Lahden kilpailua.

Tokion olympiakisojen viides sija nosti Murron Suomen Urheiluliiton hakaurheilijaksi numero 343. Hakaurheilijaksi pääsee, kun on saavuttanut kansainvälisissä arvokisoissa, maaotteluissa tai SM-kisoissa yhteensä 20 pistettä. Täsmälleen tuo pistemäärä Murrolla on nyt koossa.

– Tiedän, että Tero Pitkämäki on kärjessä hakaurheilijoiden listalla, joten on hienoa, että päästä mukaan sellaiselle listalle, Murto totesi median tentissä Lahdessa keskiviikkona.

Kuivistolla, Rinteellä, Raitasella ja Richardssonilla tarjolla tasokkaat juoksut

Lahden stadionilla torstaina tarjolla laadukkaita juoksukisoja. Suomen ennätyksiä rikkoneelle Sara Kuivistolle on rakennettu 800 metrin kilpailu, jossa on mahdollisuus 2 minuutin alitukseen.

Topi Raitanen juoksee 3000 metrin kilpailun, jossa haetaan selvästi alle 7.50:n aikaa. Tällä kaudella 7.49,00 juosseen Raitasen ohella juoksun kärkinimenä on matkan 7.48,19 pinkonut Ruotsin Suldan Hassan.

Camilla Richardsson pääsee testaamaan kuntoaan naisten 3000 metrillä, jossa lähdetään noin 9 minuutin vauhtiin. Juoksun kärkinimi on tällä kaudella 8.45,66 juossut Venäjän Svetlana Aplatshkina.

Richardsson on päässyt hyvin harjoittelun makuun loukkaantumisten rikkoman harjoituskauden jälkeen, mutta ei vielä odota itseltään huippuaikoja.

– Sellainen 9.10–9.15 olisi aika kova torstaina, Kalevan kisoihin ja Ruotsi-otteluun hyvää virettä rakentava Richardsson arvioi.

– Kalevan kisoissa juoksen 3000 metrin esteet ja 5000 metriä. Olen ilmoittautunut myös 10 000 metrille, jos tulee sellainen olo, että haluan juosta sen.

Joonas Rinne on kotimainen kärkinimi miesten 800 metrillä, jossa haetaan 1.46:n alitusta.

Kemppinen palaa kilparadoille, mitä tekee 9,86 juossut Ferinand Omurwan?

Naisten 100 metrillä nähdään Lahdessa jalkavammasta toipuneen EM-hallien mitalistin Lotta Kemppisen paluu kilparadoille. Miesten 100 metrillä 10,27 juossut Samuli Samuelsson kohtaa Kenian Ferdinand Omurwan, joka juoksi hiljattain Itävallan Andorfissa 9,96 ja finaalissa 9,86.

Lassi Etelätalon haastavat keihäskilpailussa Latvian Gatis Čakšs ja Rolands Štrobinders sekä Jarmo Marttila ja Jami Kinnunen. Naisten keihäässä nuorten SM-kisoissa hyvän vireen löytänyt Julia Valtanen kohtaa Sanne Erkkolan, Jatta-Mari Jääskeläisen ja Saara Lıpsasen.

Venäjän Tatjana Jermatshenkova kirittää Heta Tuuria ja Sini Lällää naisten korkeudessa.

– Kisassa on mukana pieni porukka, eli päästään heti asiaan, ei tarvitse odottaa, Kalevan kisoihin kuntoaan virittelevä Tuuri sanoo.

– Yritän saada hyviä hyppyjä. Kalevan kisat on se mikä kiinnostaa. Siellä pitää olla kunnossa, mutta kauden parhaan tuloksen teko kiinnostaa aina.

Taika Koilahti kohtaa pituushypyssä tällä kaudella 644 ja 639 hypänneet Ruotsi Malin Otterling Marmbrandtin ja Viron Tähti Alverin. Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen on mukana pituushyppykilpailussa, jossa Kalle Salminen ponnistaa ensimmäisen kilpailunsa sitten kevään.

Osallistujat

Aikataulu ja pääsyliput