Haile päätti juhlajuoksun paljain jaloin, kenialaisten protesti päätöksen

Haile päätti juhlajuoksun paljain jaloin

Aktiiviuransa päättänyt mestarijuoksija Haile Gebrselassie jätti tyylikkäästi jäähyväiset faneilleen kotimaassaan Etiopiassa. Hän osallistui Addis Ababassa Great Ethiopian Run –nimeä kantavaan massajuoksuun liki 40 000 juoksijan kanssa.

Kymmenen kilometrin juoksun viimeisen kilometrin Gebrselassien tuli paljain jaloin ja ehti maaliin ajassa 32.48.

– Tein tämän Abebe Bikilan muistolle. Hän on etiopialaisen juoksu-urheilun isä, urallaan MM- ja olympiakultaa ja useita ME-tuloksia rikkonut Gebrselassie sanoi.

Juoksun maalissa paikalla oli useita maan huippujuoksijoita kuten Tirunesh ja Genzebe Dibaba sekä Sileshi Sihin osoittamassa kunnioitustaan Gebrselassielle.

– Minulla on ollut urallani useita mieleenpainuvia hetkiä ja tämä on yksi niistä, Gebrselassie hehkutti.

 

Kenialaisjuoksijoiden protesti päättyi

Kaksi päivää kestänyt kenialaisten juoksijoiden protesti maan yleisurheiluliiton toimitilojen edustalla päättyi. Tilanne rauhoittui, kun maan urheiluministeriö tuli välimieheksi ja kutsui Kenian urheilijoiden järjestön ja Kenian yleisurheiluliiton edustajat neuvonpitoon.

Tapaamisessa sovittiin, että ministeriö vaatii Kenian liittoa muuttamaan sääntöjään niin, että urheilijat saavat enemmän sananvaltaa, ja jos virkamiehen todetaan syyllistyneen korruptioon, hänet erotetaan.

Juoksijat syyttivät liiton johtajaa Isaiah Kiplagatia ja varapuheenjohtajaa David Okeyoa varojen pimittämisestä, dopingin peittelystä ja korruptiosta.

Protestoijien joukossa oli muun muassa maratonin entinen ME-mies Wilson Kipsang.

 

Rion pormestari ei usko terrori-iskuihin

Rio de Janeiron pormestari Eduardo Paes ei kanna huolta kaupunkinsa turvallisuudesta elokuisten olympiakisojen aikana. Hän sanoo Brasilian viranomaisten tekevän tiivistä yhteistyö eri maiden tiedustelupalveluiden kanssa.

– Kansainväliset tiedustelupalvelut ovat järjestelyissä mukana. Mitään draamaa ei tulla näkemään, Paes, vakuutti uutistoimistoa Xinhualle.

Paes vastasi kommentillaan kysymykseen, nostivatko taannoiset Pariisin terroriteot huolta olympiakisojen turvallisuudesta. Paes tapasi mediaa Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) Rio de Janeiroon tekemän vierailun yhteydessä. KOK tarkasti, kuinka kisojen järjestelyt etenevät.

Paesin mukaan KOK ei nostanut esiin turvallisuuskysymystä. Sen sijaan KOK oli tyytyväinen siihen vauhtiin, jolla kilpailupaikat ovat valmistumassa.

– Kaikki on mennyt hyvin, Paes kertasi KOK:n sanomaa.