Hae varusmiespalvelukseen Urheilukouluun

Huippuosaamista SUL:n toimintaan mukaan: Aino-Kaisa Saarinen ja Petri Keskitalo markkinointiyhtiön hallitukseen

Oletko ajatellut suorittaa varusmiespalveluksesi Puolustusvoimien Urheilukoulussa Helsingin Santahaminassa. Lokakuun saapumiserään hakevien kesälajien urheilijoiden, joiden kansallinen kilpailutoiminta ajoittuu keväästä syksyyn (mm. yleisurheilu) on jätettävä hakemuksensa 1.6.2018 mennessä.

Valintakokeet järjestetään Kaartin jääkärirykmentissä, Helsingissä 25. -27.6.2018. Vain hakemalla Urheilukouluun urheilija varmistaa mahdollisuuden Urheilukoulun myöntämiin urheilukomennusvuorokausiin, vaikka varsinainen varusmiespalvelus tapahtuisikin jossain muussa joukko-osastossa.

Urheilukoulun kesälajien palveluksenaloitus

Kesälajien urheilijat aloittavat varusmiespalveluksen IV/18 saapumiserässä Kaartin jääkärirykmentissä 15.10.2018. Urheilukoulussa on valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yhteensä noin 12–30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput (pl. sotaharjoitukset).

Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa tai urheiluopistoilla. Valmennustoiminta toteutetaan koulutettujen sotilasvalmentajien koordinoimana.

Pääosassa lajeista osallistutaan pääkaupunkiseudun urheiluakatemian järjestämään valmennustoimintaan. Valmennusta voidaan järjestää myös erilaisilla yhteistyömalleilla lajiliittojen kanssa. Valitut urheilijat sitoutuvat lajiliiton valmennukseen. Urheilukouluun valitut suorittavat valmennuskurssin palveluksensa aikana.

Urheilukoulun oma fysioterapeutti tekee urheilijoille lihastasapainokartoituksen palveluksen aikana. Hän on myös urheilijoiden käytettävissä vammojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä palveluksen aikana.

Palvelusaika ja muita tietoja

Urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 165 vrk tai 347 vrk. Heidät koulutetaan miehistötehtäviin ja aliupseereiksi. Parhaiten menestyneet saavat reserviupseerikoulutuksen. Myös reserviupseerikurssi pidetään Urheilukoulussa (Santahamina) ja urheilijat voivat kurssin aikana harjoitella säännöllisesti.

Hakeutuminen

Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Urheilulajin tulee olla olympia- tai MM-kilpailujen ohjelmassa tai lajin tulee olla laajasti harrastettu Suomessa/ulkomailla. Valinnat suoritetaan eri lajien asiantuntijalausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien tulosten perusteella. Urheilukouluun voivat hakea myös hierojan ammattitutkinnon suorittaneet varusmiesikäiset henkilöt.

Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta (www.puolustusvoimat.fi/asiointi/lomakkeet –> hakemus erikoisjoukkoihin)

Tiedustelut

Valmennuspäällikkö
0299 421815
 

Lisätietoja