Haapaniemi-Koskista, Krookia ja SSU:ta muistettiin Seinäjoella

Haapaniemi-Koskista

Tellervo Haapaniemi-Koskista, Kjell Krookia ja Seinäjoen Seudun Urheilijoita muistettiin Suomen Urheiluliiton (SUL) liittovaltuuston ja valiokuntien miniseminaarissa Seinäjoella.

Haapaniemi-Koskinen valittiin liiton kunniajäseneksi kevään liittovaltuustossa, mutta tuolloin hän ei päässyt paikalle, joten häntä muistettiin Seinäjoella.

Haapaniemi-Koskinen on ex-urheilija ja valmentaja, joka tehnyt pitkän uran myös yleisurheilun tuomari- ja hallintotehtävissä, kuten kansainvälisenä yleisurheilutuomarina (ITO) useissa arvokisoissa, muun muassa Atlantan olympiakisoissa (1996). SUL:n hallinnossa hän on toiminut varapuheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä sekä mm. vuoden 1983 Helsingin MM-kilpailuiden ylisihteerinä.

Ruotsinkielisen urheiluliiton SFI:n toiminnanjohtajan tehtävistä eläkkeelle jäänyttä Krookia kiittivät ansiokkaasta työstä yleisurheilun hyväksi Suomen Valmentajat -yhdistys ja SUL:n valmentajayhdistys. 

Krook valmensi ja työskenteli SFI:n toiminnanjohtajana vuosina 1976-2014.

SM-viestien järjestävä seura Seinäjoen Seudun Urheilijat sai diplomin kärkiseurojen koulutukseen osallistumisesta. Palkinnon otti vastaan kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Olli-Pekka Karjalainen

Strategia ja talousasiat esillä

SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä kävi miniseminaarissa läpi vuosien 2017-20 strategiatyön viimeiset vaiheet (vrt. oheinen kolumni https://www.yleisurheilu.fi/node/6791/edit?destination=admin/content).

Talousjohtaja Auli Miettinen totesi talouskatsauksessaan, että Suomen Urheiluliitto on menossa kohti budjetin mukaista tavoitetta, joka on 300 000 euron ylijäämä.

– Joissakin tuloissa kuten harrasteliikuntatapahtumissa on jääty budjetista, mutta kaikki on hallinnassa, ja kulujen suhteen ollaan hereillä, eli tulostavoitteeseen päästään, Miettinen ennakoi.
 


krook_kjell_palkititin_seinajoella_1_of_1.jpg

Pitkän päiväntyön yleisurheilun parissa ja SFI:n toiminnanjohtajana tehnyttä Kjell Krookia muistivat Seinäjoella SUL:n Valmentajayhdistyksen puheenjohtaja Jukka Latva-Rasku ja Suomen Valmentajien puheenjohtaja sekä SUL:n hallituksen jäsen Kari Niemi-Nikkola.