Haapanen viihtyy Help Deskin kansainvälisessä vilskeessä

Haapanen viihtyy Help Deskin kansainvälisessä vilskeessä

Yleisurheilun MM-kisoissa yleisön ja median fokus on urheilijoissa, mutta 2038 urheilijan ja yli 200 joukkueen toimintaa olisi mahdoton pyörittää ilman pitkää päivää puurtavia tuhansia vapaaehtoisia. 

Kisojen vapaaehtoiseksi haki yli 15 000 henkeä ympäri maailmaa. Kisoihin valittiin reilut 4500 vapaaehtoista. Tuohon joukkoon ylsi myös turkulainen Tiina Haapanen, joka työskentelee MM-kisajoukkueiden majapaikaksi varatun hotellin Help Deskissä. 

Haapanen puurtaa kansainvälisessä tiimissä, jonka asiakkaina ovat muiden muassa Brasilian, Chilen, Belgian, Kiinan, Ruotsin, Kuuban, Suomen ja monen muun maan MM-joukkueet. Vilskettä riittää.

– Työt on saatu hyvin käyntiin. Odotan mielenkiinnolla, miten viikko sujuu ja mitä kaikkea huomaa viikon aikana oppineensa, Haapanen sanoo.

Entisenä korkeushyppääjänä ja nykyisenä Suomen Urheiluliiton työntekijänä urheilijoiden ja joukkueiden tarpeet ovat Haapaselle tuttuja. Yleisurheilun arvokisojen vapaaehtoistyöstä kokemusta on karttunut myös Helsingin vuoden 2005 MM-kisoissa ja kesän 2012 EM-kisoista.

Mikä innosti hakemaan mukaan Lontoon MM-kisoihin?

– Minulle tämä on henkilökohtaisen ammatillisen osaamisen kehittämistä ja tietysti samalla kansainvälistä verkostoitumista. Haen työkokemusta, oppia ja uutta näkemystä, Haapanen sanoo.

Haapanen viihtyy Help Deskin kansainvälisessä tiimissä joukkueiden attaseoiden ja help desk -työntekijöiden joukossa. Kuinka teitä on ohjeistettu toimimaan joukkueiden moninaisten toiveiden ja kysymysten kanssa?

– Kun tulin tänne ja kysyin toimintaohjeita, minulta kysyttiin, että löytyykö sinulta maalaisjärkeä. Sanottiin, että sillä pärjää, ja näin se on ollutkin. Tärkeintä on jaksaa palvella iloisesti kaikkia.