Jere Haapalainen juoksi triplamestariksi nuorten SM-hallissa – Tuplamestareitakin tukuttain

Tampereen Pyrinnön Jere Haapalainen nousi nuorten SM-hallikisoissa kolmoismestariksi, kun eilisen 400 metrin voiton lisäksi hän oli nopein myös päätöspäivän 200 metrillä. Ja lisää tuli päivän päätteeksi 800 metrillä!

Haapalaisen 200 metrin mestaruus tuli ajalla 22,44, joka on hänen parhaimpia juoksujaan tällä matkalla. Paras ulkoratatulos on vain sadasosan parempi, 22,43. Kisan kakkoseksi juoksi Vieremän Koiton Topi Huttunen ajalla 22,48 ja kolmanneksi Benjamin Olli, Vasa IS, ajalla 22,59.

Mestari ei ollut kuitenkaan tyytyväinen juoksuunsa.

– Odotin vähän kovempaa aikaa. Ei ole ollut lempimatkani tämän 200 metriä, mutta kesällä pitää tämänkin liikkua 400 metriä varten. En myöskään pidä hallituloksia kovinkaan tärkeinä, Haapalainen kertoi.

Eilen 400 metrin jälkeen Haapalainen kertoi harjoituskautensa sujuneen hyvin ja hän oli tyytyväinen varsinkin nopeutensa kehittymiseen. Juoksuvoimaa ja myös rohkeutta löytyy, sillä Haapalainen osallistui viikonlopun päätteeksi sunnuntaina myös 800 metrille.

Oululaiset Aino Vuorjoki (vas.) ja Laura Loponen ottivat kotihallissaan N19-sarjan 200 metrillä kaksoisvoiton.

Oululaiset hallitsivat N19-sarjan kisaa

19-vuotisten naisten 200 metrin kärkisijat jaettiin oululaisten juoksijoiden kesken. Oulussa asuva mutta tälle vuodelle Lahden Ahkeran väreihin muuttanut Laura Loponen oli nopein ajalla 24,99. Kakkoseksi juoksi Kuivasjärven Auran Aino Vuorjoki tuloksella 25,26. Kumpikin juoksija kertoi Ouluhallin tiukkojen kaarteiden olevan heille tuttuja, koska halli on heidän harjoittelupaikkansa. SM-kisan he joutuivat kuitenkin juoksemaan eri erissä.

– Harjoituskauteni on sujunut hyvin ja suunnitelmien mukaan, kertoi Loponen, jonka päämatka on 400 metrin aidat. Sillä matkalla hän ylsi viime vuonna aina aikuisten maaotteluun ja Kalevan kisojen mitaleille saakka.

– Aika ei nyt ollut aivan kauden parasta, mutta eilinen 60 metriä taisi painaa hiukan.

Eilisen 60 metriä voitti Vuorjoki ja Loponen oli juoksun neljäs. Loposen 200 metrin halliennätys on viikko sitten aikuisten SM-halleissa juostu 24,72, Vuorjoen paras aika 25,01 on ulkoradoilta.

– Vaikeaa oli juoksu, vaikka kaarteet ovat minulle tutut. Mitali tällä tuloksella saattaa tulla, mutta voittoon se ei riitä, kommentoi Vuorjoki, joka juoksi yhdeksäneräisen kilpailun viidennessä erässä.

Kilpailun pronssille juoksi IF Drottia edustava Priscilla Boateng ajalla 25,58.

Ihantola ja Linnus 22-sarjan nopeimmat

N22-sarjan 200 metrin mitaleille ylsivät Espoon Tapioiden Julia Ihantola ajalla 24,89, Turun Urheiluliiton Emmi Valtonen 25,00 ja HKV:n Petra Häggqvist 25,19.

– No, ei ollut ihan parasta menoa. Kaarteet olivat vaikeat. Tavoitteenani oli mestaruus, ja siihen olen tietysti tyytyväinen, kun voitto tuli.

Ennen kisoja Ihantola ei uskaltanut mestaruudesta haaveilla, mutta kun viikonlopun aikana kovia nimiä jäi pois kisasta, niin mahdollisuudet voittoon paranivat. Muun muassa eilen 60 metriä voittanut ja EM-halleihin matkustava seurakaveri Annan Pursiainen ei startannut 200 metrille.

Ihantolan valmentajana on Eeva Kantomäki, ja he tekevät yhteistyötä Team South -ryhmässä, johon kuuluvat muun muassa Pursiainen ja Lotta Kemppinen.

Kaksoismestariksi juoksi myös Tampereen Pyrinnön Jaakko Linnus. Eilisen 400 metrin voiton lisäksi hän oli nopein myös sunnuntain 200 metrillä tuloksella 22,21. Kisa oli sadasosien taistelua, kun toiseksi nopein oli Niilo Mustalahti, Seinäjoen Seudun Urheilijat, ajalla 22,22, ja kolmas HKV:n Lassi Kaukonen, 22,24.

Kauppinen ja Virtanen tuplamestareiksi 22-vuotisten pitkillä matkoilla

Eiliset 1500 metrin mestarit Vieremän Koiton Mikko Kauppinen ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Alisa Virtanen olivat kestävimpiä myös tänään 22-vuotisten 3000 metrillä.

Lahden Ahkeran juoksijat saivat reippaalla matkavauhdillaan Kauppisen hikoilemaan kunnolla, mutta mies hallitsi loppuratkaisua tutulla kirillään. Voitto tuli ajalla 8.28,61, joka on hänen uusi ennätyksensä.

– Ahkeran talli laittoi minut tiukille. Kaiken tein minkä pystyin, Kauppinen antoi tunnustusta kilpakumppaneilleen.

Hopealle juoksi Lahden Ahkeran Niko Putkinen ajalla 8.30,10 ja pronssille saman seuran Walte Hautala 8.37,13.

Naisten kisassa Virtasen voittoaika oli 10.09,08. Hopealle juoksi Emma Ranta, Lempäälän Kisa Yleisurheilu, ajalla 10.23,86 ja pronssille Katariina Kärkkäinen, Iisalmen Visa, 10.31,78.

Haapalainen ja Saarikoski M19-sarjan 800 metrin mestarit

200 metrin voittonsa jälkeen Jere Haapalainen oli vielä epävarma, starttaako hän myös kisojen kolmannelle matkalleen 800 metrille. Lauantaina hän otti jo voiton 400 metrillä.

Osanoton varmistus kannatti, sillä juoksusta tuli myös voitto ajalla 1.56,21. Pikajuoksu- ja ottelutaustastaan huolimatta 800 metriä ei ole Tampereen Pyrinnön kasvatille mikään outo matka, sillä hän on kilpaillut neljännesmaililla säännöllisesti.

Hopealle juoksi HKV:n Oliver Asikainen ajalla 1.56,39 ja pronssille Martti Majuri, LUM, ajalla 1.56,56.

N19-sarjan mestariksi juoksi Keravan Urheilijoiden Sini-Minea Saarikoski ajalla 2.16,66 ennen Loimaan Leiskun Minea Lindéniä, 2.17,36, ja Iisalmen Visan Ella Mykkästä, 2.17,46.

M17-sarjan 300 metrin mitalistit nautiskelivat palkintojen jaossa: hopeamies Lauri Takala (vas.), mestari Matias Salminen ja pronssille juossut Joonas Kumpulainen sekä mestarin valmentaja Jarkko Salminen.

Salminen ja Savenius 300 metrin nopeimmat

17-vuotisten 300 metrin eriä juostiin tukuttain pitkälle sunnuntai-iltaan. Kisoissa jo 1500 ja 800 metriä voittanut ja talvella kovia 400 metrin juoksuja tehnyt Orimattilan Jymyn Joonas Kumpulainen oli mielenkiintoinen nimi myös tälle matkalle. Nyt tuloksena oli pronssimitali ajalla 36,53.

Mestariksi juoksi Lahden Ahkeran Matias Salminen ajalla 35,96 ja hopealle Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Lauri Takala, 36,16.

Yksi suosikeista oli myös Imatran Urheilijoiden Juho Venäläinen, eilisen 60 metrin finalisti ajalla 7,15, mutta hänen kohtalokseen tuli varaslähtö viimeisessä erässä.

Myös N17-sarjaa oli ladattu jännitystä, kun mukana olivat sarjan kestomenestyjät muista lajeista Elle Ceder ja Mila Heikkonen. Cederillä oli taskussaan jo kaksi mestaruutta näistä kisoista (800 ja 1500 m), Heikkosella pika-aitojen kulta ja pituushypyn hopea.

Voitto meni Vehmaisten Urheilijoiden Emmi Saveniukselle hyvällä ajalla 39,79. HIFK:ta edustava Heikkonen sai hopeaa tuloksella 40,24 ja hänen seurakaverinsa Silja Filenius pronssia ajalla 40,37. HKV:n Ceder juoksi myös hyvin ja oli neljäs ajalla 40,54.

– Tiesin pystyväni hyvään aikaan, kunhan aloitan riittävän kovalla vauhdilla, kommentoi Savenius kilpailuaan.

Savenius harjoittelee pääsääntöisesti Tampereella, vaikka valmentaja vaikuttaakin Varsinais-Suomessa.

Mila Heikkonen (vas.), voittaja Emmi Savenius ja Silja Filenius 300 metrin juoksun palkintojenjaossa. Valmentaja Jarmo Rasi myhäili vieressä tyytyväisenä suojattinsa voitosta.
Nuorten SM-hallien loppukevennys: Oulun Toripolliisi oli tyytyväinen nuorten urheilijoiden esiintymiseen Nuorten SM-halleissa ja kiittää kilpailun järjestäjiä onnistuneista kisajärjestelyistä Ouluhallissa!