Haapala ja Väyrynen ennätysiskussa Paunun kentällä

Pituushyppääjät ja Ukonmaanaho MM-rajan kimppuun Lapinlahdella

Ikaalisten Urheilijoiden pituushyppääjä Eero Haapala on vertymässä taistelemaan paikasta elokuisissa Pekingin MM-kisoissa. Kesän toinen kilpailu toi heti ulkoratojen ennätyksen 795 ja voiton pituushypyn lajikarnevaalikilpailussa Jämsässä.

– Harmittaa, kun oli vasta yksi kilpailu alla, ei oikein pystynyt hyödyntämään näitä oloja, syksyn takareisioperaatioista hyvin toipunut Haapala sanoo.

Haapala viittasi auringon paisteeseen, joka lämmitti Paunun kentän heti kisaa edeltänyttä kolmiloikkamittelöä kiusanneen sadekuuron jälkeen.

Haapala ponnisti Jämsässä vielä vajaalla vauhdilla, mutta teki tasaisen sarjan. Hänen toiseksi parhaat leiskautukset olivat kaksi 791 kantanutta hyppyä.

– Hypyt olivat vähän varovaisia. Sellainen lankulle hyökkääminen puuttui, mutta ihan tyytyväinen olen tulokseen, hyppääjä tuumi.

Haapalan entinen ulkorataennätys oli 790. Hallissa hän on ponkaissut 811. Yli kahdeksan metrin tuloksiin on kropassa potkua, mutta se vaatii lisää kilpailurutiinia.

– Juoksu kulkee jo ihan jees, mutta ponnistus on vielä hätäinen, Haapala arvioi.

Väyrynen: Ennätys lämmitti

Vuosi sitten Haapalan kausi päättyi rajulla tavalla, kun Karjaalla irtosi jänne takareidestä. Samalla kun se parsittiin kiinni, molemmat takareidet puhdistettiin arpikudoksesta.

– On se mukava hypätä, ja iskeä jalkaa lankkuun, kun ei ole takareisissä arpia, Haapala hehkutti.

Seuraavan kerran Haapala kilpailee jo ensi viikolla Saksassa, jos saa paikan haluamassaan kilpailussa.

Toiseksi Jämsässä sijoittunut Henri Väyrynen sen sijaan jää parin viikon harjoitustauolle. Hän kilpaili torstaina Turussa ja ponnisti Paunun kentällä lauantaina ennätyksensä 793.

– Ennätys lämmittää varsinkin, kun tässä oli vain yksi välipäivä Turun kisan jälkeen, enkä ole täysin palautunut siitä, Väyrynen kertaili.

Kajaanin Kipinän hyppääjän ulkoratojen ennätys ennen lauantaina kilpailua oli 775.  Hän voitti Jämsän kilpailun viime vuonna 805 kantaneelle hypyllä, jossa myötätuulta oli yli ennätyskelpoisuuden rajan.

Väyrynen tavoittelee kahdeksan metrin ylitystä seuraavan kerran heinäkuun puolivälissä. Siihen asti hän harjoittelee ja hioo tekniikkaansa.

– Noita viimeisiä askelia pitäisi vähän nopeammaksi saada. Sitä kautta tulee vähän pidempää ponnistamista ja korkeampia hyppyjä, Väyrynen sanoo.

 

Kivisella murheita pohkeiden ja takareisien kanssa

Lohtajan Veikkojen Mikko Kivinen oli Jämsässä kolmas kauden parhaallaan 775, jos mukaan lasketaan vain ennätyskelpoisessa tuulessa tehdyt hypyt. Kisa jätti kuitenkin hyppääjän mietteliääksi.

– Ensimmäisellä hypyllä oli saumat hypätä pitkälle, mutta sen jälkeen tuli pahoja ongelmia takareisien ja pohkeiden kanssa, ne alkoivat kangistua, enkä tiedä miksi sitä tapahtuu. Tällä viikolla on ollut kolme hierontaa, Kivinen ihmetteli.

 – Tuo asia pitää nyt selvittää.

Lue myös: Lipsanen loikki voiton sadesäässä

Jämsän karnevaalien tulokset https://www.yleisurheilu.fi/uutinen/johanna-peiponen-pettyi-5000-metrin-v…


vayrynenhenri_pituus1.jpg