Haapala hakee MM-rajaa, Halmelalla mykoplasma, Pulli tovin sivussa

Haapala testaa vauhtijuoksun uudistusta Tampereella

Pituushyppääjä Eero Haapala sanoo, että kropassa on tarpeet Pekingin MM-kisojen tulosrajan 810 rikkomiseen Porin Kalevan kisoissa.

-Olen nyt kokeillut ponnistukseen vähän uusia jippoja. Se on pienestä kiinni, Haapala sanoo.

Haapala on kilpailut viimeksi reilu viikko sitten Lapinlahdella. Silloin hypyt jäivät hieman alle seitsemän ja puolen metrin, ja hyppääjä alkoi huolettaa.

– Heinäkuun alun Saksan kilpailusta lähtien on ollut väsymystä. Päätin käydä verikokeissa, mutta sieltä ei löytynyt mitään, Haapala kertoo.

Nyt Haapala on pienen kilpailutauon jälkeen hyvässä vireessä. Harjoituksissa hän on keskittynyt ponnistukseen, jonka onnistuminen on hänen silmissään avain kunnon mukaisiin hyppyihin.

– Juoksupuolella ei ole ongelmaa, se kulkee, mutta ponnistuksessa on saattanut näkyä pieni hermostollinen väsymys, Haapala aprikoi.

Pulli sivussa nivusvaivan takia

Haapala on Porissa lauantaina käytävän finaalin tilastosuosikki. Ikaalisten Urheilijoita edustavan hyppääjän kesän paras on vajaa kuukausi sitten Jämsässä hypätty 795.

Haapalan kovimmat haastajat ovat tänä kesänä 793 ponkaissut Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen sekä Viipurin Urheilijoita edustava Arttu Halmela.

Lajin kärkinimistä pituushyppääjä-kolmiloikkaaja Kristian Pulli on Kalevan kisoista sivussa lievän nivusvaivan takia. Pullin toiveissa on palata kilpa-areenalle mahdollisesti jo Kuortaneen Eliittikisoissa puolentoista viikon kuluttua.

Halmela: voitosta taistellaan

Halmela lähtee Kalevan kisoihin helpottuneena ja taistelumielellä. Hän sai hiljattain selvyyden siihen miksi hyvän harjoituskauden jälkeen tekemistä on puuttunut teho ja terävyys.

– Menin lääkäri Harri Hakkaraisen puheille kun tuntui, etten saanut itsestäni mitään irti. Oli väsymystä ja vire vaihteli rajusti päivästä toiseen. Verikokeessa löytyi kroonistuneessa vaiheessa oleva mykoplasma, Halmela sanoo.

Kalevan kisoja tällä kaudella 757 hypännyt Halmela ei silti jätä väliin.

– Voitosta lähden taistelemaan ja tavoittelemaan ainakin kauden parasta tulosta, Halmela sanoo.

Porin kisojen jälkeen Halmela pistää piikkarit toviksi sivuun ja aloittaa lääkekuurin.