Haapala 776 leirikisassa Formiassa: Yhtään ei hermottanut

Haapala 776 leirikisassa Formiassa: Yhtään ei hermottanut

Seinäjoen seudun Urheilijoiden pituushyppääjä Eero Haapala ponkaisi voiton tuloksella 776 Formiassa Italiassa järjestetyssä leirikilpailussa. Kilpailu käytiin Formian harjoituskeskuksen kentällä.

Haapala ponnisti kilpailun voittohypyn neljännellä kierroksella. Hyppääjän tukena oli 1,8 metriä sekunnissa puhkunut myötätuuli.

Kajaanin Kipinän Henri Väyrynen oli kilpailussa toinen tuloksella 760, joka syntyi 2,1 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa. Kaipolan Vireen Kristian Pulli oli kolmas ponkaistuaan 756 (1,0).

– Yhtään ei hermottanut. Hypyt menivät läpi. Tekniikka ei pysynyt juoksun mukana, Haapala totesi hypyistään.

Haapala ponnisti talvella Etelä-Afrikan Potchefstroomissa 795. Hän ei kilpaillut hallissa, mutta kevättalven harjoitukset Etelä-Afrikan leirin jälkeen ovat sujuneet malliikkaasti.

– Treenit ovat menneet paremmin kuin mitä hypyt nyt kertoivat. Täytyy ottaa vauhdista yksi askelpari pois seuraavaan kilpailuun, lentävää 18 askeleen vauhtia käyttänyt Haapala totesi.

Väyrysen ponkaisi talvella Potchefstroomissa ennätyksensä 807. Harjoitukset ovat luistaneet, mutta kesän kilpailukauden avaus oli vielä tutun takkuinen.

– Yhtä hankala aloitus kuin aina ennenkin, kestää aikansa ennen kuin rytmi ja hermotus löytyvät. Nyt neljännen kierroksen jälkeen alkoi hyppäminen hiipua, Väyrynen totesi.

Mäkinen naisten ykkönen

Myös Pulli harmitteli, että hypyt menivät läpi, eli hermotus ei ollut vielä kilpailujen vaatimassa iskussa. Pullille tärkeintä oli pysyä hypyn loppuun tekemässään muutoksessa, jolla hän pyrkii saamaan tehokkaamman ponnistuksen

– Lyhyellä viimeisellä askeleella menin ponnistukseen, Pulli totesi. 

Kuortaneen Kunnon Janne Etelämäki oli neljäs. Hän jäi kolme senttiä ennätyksestään tuloksella 741.

Naisten kilpailussa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emmi Mäkinen vei voiton ponkaistuaan kevään kotimaisen kärkituloksen 617. Se syntyi ensimmäisellä. Muut hypyt Mäkinen astui yli tultuaan lankulle sen verran lujaa, ettei ponnistus toiminut.

– Piti hypätä 16 askeleen vauhdilla, mutta otin askelmerkkiä taaksepäin ja siitä tuli täysi vauhti, Mäkinen kertaili pientä sählinkiä askelmerkin kanssa.