Granberg PM-maastokatsastuksen kärkinimi, Pajulahdessa tasokkaat nuorten sarjat

Granberg PM-maastokatsastuksen kärkinimi

Lahden Ahkeran Hannu Granberg päätti kesän ratajuoksukauden Kalevan kisojen 3000 metrin estejuoksun hopeamitalistina ja tuntuvasti komistuneen ennätystilaston haltijana. Syksyn vauhtiaan hän testaa Pajulahden maastojuoksukarnevaaleilla sunnuntaina Lahden Nastolassa.

– Tässä on kuukauden verran peruskuntokautta takana. Pajulahdessa on tarkoitus mitata kuntoa PM-maastoja silmällä pitäen, Granberg sanoo.

Liikuntakeskus Pajulahdessa järjestetään lauantaina ja sunnuntaina Pajulahti Cross Country Carnival -tapahtuma. Se huipentuu sunnuntaina 17-19-vuotiaiden sekä yleisen sarjan kisoihin, jotka ovat katsastuksia marraskuussa Islannin Reykjavikissa pidettäviin maastojuoksun PM-kisoihin.

PM-joukkue valitaan Pajulahden katsastuskilpailun ja kuluvan vuoden kilpailunäyttöjen perusteella.

– Mielenkiinnolla odotan Pajulahden kilpailua, vaikkei nyt ole paras hetki kilpailla, kun ollaan keskellä peruskuntokautta, Granberg sanoo.

Estejuoksu pysyy päämatkana

Granberg, 28, asustaa Helsingissä ja työskentelee insinöörinä Espoon kaupungilla liikennesuunnittelun parissa. Töiden lomassa hän on syksyn mittaan juossut 140 kilometrin harjoitusviikkoja. Ensi kesänä on tarkoitus viedä ennätyksiä askel eteenpäin.

– Estejuoksu on edelleen päämatka, vaikka aion juosta myös 5000 metriä. Tavoite on saada estejuoksun ennätys lähemmäksi 8.40:tä, Granberg linjaa.

Tommy Ekblomin valmentama juoksija kohensi viime kesänä ennätyksiään useilla matkoilla. 3000 metrin esteissä se on nyt 8.47,62. Kesän tasaisen tuloskunnon pohjustivat pienet muutokset kesän ohjelmoinnissa.

– Kilpailin viime kesänä aiempaa vähemmän, jolloin kerkisin harjoitella enemmän ja sain siten kunnon kehittymään loppukesää kohden. Ja kun mentiin enemmän treenin kautta, olin myös valmiimpi kilpailemaan, Granberg sanoo.

Juniorisarjoissa kova taso: Snäll, Korkealaakso, Laukkanen, Mäkinen

Pajulahdessa Granberg kohtaa miesten 10 kilometrin kärkitaistossa Kalevan kisojen estejuoksun pronssimitalistin, Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhusen. Naisten matka sunnuntaina on 6,5 kilometriä.

17- ja 19-vuotiaiden sarjoissa Pajulahden maastojuoksukarnevaaleilla nähdään erittäin tasokas kilpailijajoukko. 17-vuotiaiden ja 19-vuotiaiden naisten sarjassa kilpailumatka on 4 kilometriä ja vastaavissa miesten sarjoissa 6,5 kilometriä

– Sunnuntain nuorten kisoissa on mukana 19-vuotiaiden MM- ja 17-vuotiaiden EM-kisoissa sekä Nuorten olympialaisissa tänä vuonna kilpailleita juoksijoita. He antavat  näyttöjä 19-vuotiaiden PM-maastojoukkueeseen, sanoo kestävyysjuoksuvalmentaja Rami Virlander.

Pajulahdessa nähdään muiden muassa Astrid Snällin, Moona Korkealaakson, Salla Laukkasen, Lotta  Mäkisen, Niklas Heikkilän ja Julius Mäkisen tapaisia kotimaisen kestävyysjuoksun nuorten sarjojen kärkinimiä.

– Näissä ikäluokissa meillä on erittäin hyvätasoisia juoksijoita, jotka ovat sitoutuneet huipulle tähtäävään harjoitteluun. Heillä on myös valmennus vahvalla pohjalla, Virlander sanoo.

Junioriviestissä eri lajien urheilijoita

Maastojuoksukarnevaaleilla kilpaillaan lauantaina 9-15-vuotiaiden henkilökohtaiset kilpailut. Sunnuntaina junioreille on tarjolla 6 x 1,5 kilometrin maastojuoksuviesti.

– Viestissä on mukana on joukkueita yleisurheilusta, hiihdosta, jalkapallosta ja suunnistuksesta, joten siihen kilpailuun saadaan viime vuoden tapaan kunnon maastokarnevaalimeininkiä, Virlander sanoo.

Pajulahti Cross Country Carnival 27.-28. 10.

Lauantai 27.10. 

klo 12. alkaen masters -ja kuntosarja

klo 13.00 juniorisarjat (9-11-v.)

Sunnuntai 28.10.

Klo 11.30 Naiset 17-ja 19-v. 4,0 km

Klo 12.00 Miehet 17-ja 19-v. 6,5 km

Klo 12.40 Maastojuoksuviesti 6 x 1,5km (T/P 11-v.)

Klo 13.35 Maastojuoksuviesti 6 x 1,5km (T/P -13-v ja 15-v. sekä T/P9-15-v. sekaviesti.

Klo 14.30 Naiset 6,5 km

Klo 15.15 Miehet 10,0 km

Lisätietoja:

http://pajulahti.com/pajulahti-cross-country-carnival/