Genzebe Dibaba huippuvauhdissa Carlsbadissa

Dibaba rikkoi Qun ME:n

Etiopian Genzebe Dibaba paineli huippuvauhtia Carlsbadissa Kaliforniassa juostussa viiden kilometrin kilpailussa. Hän voitti katukisan ajalla 14.48.

Tulos jäi kaksi sekuntia matkan kaikkien aikojen kärkiajasta, jonka Meseret Defar pinkoi samaisessa Carlsbad 5000 -juoksussa vuonna 2006.

Dibaba johti naisten kilpailua alusta loppuun ja kukisti toiseksi sijoittuneen Gelete Burkan selvästi. Burka ehti maaliin ajassa 15.13.

– Lujaa juoksin, mutta en aloittanut ihan tarpeeksi kovaa. En katsellut väliaikoja ennen juoksun viimeisiä minuutteja, Dibaba totesi amerikkalaiselle medialle.

Juoksija harmitti juoksun avausmaili, joka jäi noin seitsemän sekuntia hitaammaksi kuin Defarin reittiennätysjuoksussa.

Talven mittaan Dibaba, 24, juossut 5000 metrin sisäratojen ME-ajaksi 14.18,86 Tukholmassa.

Miesten kilpailussa navakka tuuli verotti voittoaikaa. Voiton vei Kenian ajalla Lawi Lalang 13.32. Toinen oli Kenian Wilson Too (13.35) ja kolmas 40-vuotias Yhdysvaltain Bernard Lagat veteraanien kaikkien aikojen kärkiajalla 13.40.