Gatlin keskittyy vain pikamatkalle, Isinbajevalla luja vastus

Gatlin keskittyy vain pikamatkalle

Sprintterikonkari Justin Gatlin keskittyy tulevan kauden keskeisissä kilpailuissa vain 100 metrille, eikä hän kilpaile hallikaudella.

Gatlinin manageri Renaldo Nehemiah viesti, että 34-vuotias juoksija säästelee kroppaansa eikä siksi enää keskity 100 metrin ohella 200 metrille.

– Kaikki tietävät, että hän osaa juosta 200 metriä. Ei hänelle ole sen suhteen enää mitään todistettavaa ja sen pois jättäminen vähentää loukkaantumisriskiä. Mikään ei tietysti ole lopullista, mutta tämä on suunnitelma nyt, Nehemiah totesi amerikkalaismedialle.

Gatlin teloi viime kautta edeltäneellä harjoituskaudella nilkkaansa ja se näkyi kesällä 200 metrillä. Rion olympialaisissa hän ei mahtunut matkan finaaliin. 100 metrillä hän oli toinen.

Isinbajevalla kolme vastusta

Jelena Isinbajeva on yksi neljästä ehdokkaasta Venäjän yleisurheiluliiton (ARAF) johtajaksi. Vaali pidetään 9. joulukuuta Moskovassa.

Seiväshypyn moninkertaisen arvokisavoittajan lisäksi liiton johtajaksi havittelevat nykyinen puheenjohtaja Dimitri Shljaktin, liiton pääsihteeri Mihail Butov ja korkeushypyn ex-olympiavoittaja Andrei Silnov.

Venäläisen median mukaan Isinbajevalle olisi tarjottu merkittävää pestiä muualta. Siitä mistä on kyse, ei ole kerrottu.

Jos Isinbajeva menisi muualle, suosikkina pidetään tammikuusta lähtien Venäjän liittoa vetänyttä Dimitri Shljaktinia, jolla on  luottamustehtäviä myös jalkapallon ja jääkiekon parissa.

Rudisha jatkaa Fredericksin työtä

Kenialainen David Rudisha nimettiin Afrikan yleisurheilun kattojärjestön (AAC) urheilijakomission johtajaksi. Hän jatkaa tehtävässä namibialaisen, ex-huippupikajuoksijan Frank Fredericksin työtä.

Rudisha, 27, on voittanut kahdesti 800 metrin olympia- ja MM-kultaa. Komission varapuheenjohtajana toimii nigerialainen ex-pikajuoksija Mary Onyali. Uusina jäseninä komissioon nousivat Rudishan ja Onyalin lisäksi algerialainen ex-moukarinheittäjä Hakim Toumi ja Norsunluurannikon ex-sprintteri Amandine Affoue Allou.

Richards-Ross ja Hoffa uusille urille

Pikajuoksija Sandra Richards-Rossin ja kuulantyöntäjä Reese Hoffan kilpailu-urat päättyivät tähän kauteen. USA:n yleisurheiluliitto vahvisti, että kaksikon urat ovat nyt virallisesti ohi. Richards-Ross on sanonut keskittyvänsä perhe-elämään, Hoffa taas virittelee valmennusuraa.

Richards-Ross voitti urallaan 400 metrin olympiakultaa 2012 ja kolmesti 4 x 400 metrin kultaa. MM-kultamitaleita Richards-Rossin, 31, palkintokaapista löytyy viisi kappaletta.

Hieno ura päättyi käytännössä varvasvaivaan. Hänen isovarvastaan operoitiin viime syksynä, mutta huipputason juoksemisen jatkaminen ei enää onnistunut. Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa Richards-Ross ei päässyt 400 metrin alkuerässään maaliin, mikä kariutti haaveen Rion olympiakisoista, ja oli päätös kilpailu-uralle.

Myös Hoffan, 39, haaveet edetä Rion kisoihin kariutuivat Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa. Hän oli kilpailussa viides työnnettyään 20,61. Hoffa työnsi parhaimmillaan ulkoradoilla 22,43 ja hallissa 22,11. Hän voitti MM-kultaa 2007 ja hallissa 2006. Olympialaisissa uran parhaaksi saavutukseksi jäi pronssi vuodelta 2012.