Gaalan seurapalkinnot Lahden Ahkeralle, JKU:lle, Hämeenlinnan Tarmolle, Kauhajoen Karhulle, Kiuruveden Urheilijoille ja Kaarinan Uralle

Suomen Urheiluliiton (SUL) Yleisurheilugaalassa Helsingissä jaettiin myös kuluvan vuoden seurakisojen palkinnot, joista kirkkaimman, Kalevan Maljan pokkasi Lahden Ahkera. Seura järjesti kesällä Lahdessa onnistuneet Kalevan kisat ja sinetöi kauden voittamalla Kalevan Maljan neljännen kerran seuran historiassa.

Ahkeran edelliset voitot tulivat vuosina 2002, 2004 ja 2005, kun kilpailu ratkaistiin yksinomaan Kalevan kisojen perusteella.

– ­Tämä oli strategian mukainen tulos. Kesä oli lähes täydellinen, seuran puheenjohtaja Ilkka Väänänen hehkutti.

Kolme seuraa pokkasi voitto kahdessa seurakilpailussa

Seuraliigan ja Nuorisotoimintakilpailun eri sarjoissa juhlivat likimain samat seurat. Jyväskylän Kenttäurheilijat voitti Superliigan molemmissa kilpailuissa ja kuittasi voitoista 15 000 ja 1800 euroa.

– Voin omasta kokemuksesta sanoa, että se on monipuolinen tekeminen pienestä lähtien. Sieltä minäkin olen lähtenyt. Monipuolisuus kantaa hedelmää, JKU:n kestävyysjuoksutähti Eemil Helander valotti seuran menestyksen saloja.

Helander vastaanotti JKU:n palkinnon yhdessä Aila Ahosen kanssa.

Tarmo voittoon Ykkösliigassa

Hämeenlinnan Tarmo voitti molemmissa kilpailuissa Ykkösliigan ja sai 3000 ja 1500 euroa.

– Meillä on hirmuinen draivi päällä. Kaikki halusivat osallistua kaikkeen mahdolliseen ja tässä se näkyy, Tarmon palkinnon vastaanottanut Kirsi-Marja Koskela kertasi Tarmon menestyksen taustaa.

Kauhajoen Karhu Kakkosliigan ykkönen

Kakkosliigassa seurakilpailuissa jylläsi Kauhajoen Karhu, joka sai 2500 ja 1000 euron palkinnot

– Me ollaan pieni seura ja pieneltä paikkakunnalta. Meidän slogan kuuluu yksilölajeja yhdessä tehden, Kauhajoen Karhun Paula Kiukkonen kiteytti.

Seuraliigassa kolmosliigan voitti Kiuruveden Urheilijat, jolle voitto toi 2000 euron palkinnon. Nuorisotoimintakilpailussa kolmosliigan ykkönen oli Kaarinan Ura, joka sai 800 euroa.