Fröberg ehdolle kävelykomiteaan, Ruotsi-ottelu iltakilpailuksi 2018

IAAF: Naiskävelijät miesten 50 km:lle MM-joukkuekilpailussa

Suomen Urheiluliiton (SUL) hallitus päätti asettaa Anne Fröbergin ehdolle Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) kävelykomiteaan. Fröberg on ex-kilpakävelijä, joka on sittemmin tehnyt pitkän uran kilpakävelyn kansallisissa ja kansainvälisissä tuomaritehtävissä.

Puheenjohtajan katsauksessa Vesa Harmaakorpi muistutti meneillään olevasta valmennusjärjestelmän uudistamisesta ja sen tärkeydestä.

– Maaliskuussa käynnistetty yleisurheilun ammattivalmentajien VEAT-valmentajakoulutus on erinomainen työväline rakentaa valmentajista ja heidän verkostoistaan luovia, voittavia tiimejä. Se on edellytys yleisurheilun strategisten tavoitteiden toteutumiselle pidemmällä aikajänteellä, Harmaakorpi sanoi.

Omassa katsauksessaan Helsingissä kokoontuneelle hallitukselle toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä kertoi, että suuret yksilölajit ovat antaneet yhteisen lausunnon kansanedustaja Harry Harkimon työryhmälle, joka työmaana on uudistaa liikunnan ja urheilun avustusjärjestelmiä.

– Lausunnossa korostettiin tarvetta päivittää liikuntajärjestöjen valtionosuuksien kriteereitä ja mittareita sekä tehdä päätöksiä, jotka kattavat pidemmän aikajänteen, Mäkelä sanoi.

– Esitimme painopisteen siirtämistä hankeavustuksista liittojen perustoimintojen suuntaan. Toiveenamme on myös olla vahvemmin mukana suoria seuratukia koskevissa päätöksissä. Lisäksi toivottiin, että Olympiakomitean Lisää Liikettä -yksikön kanssa syntyy hyvä, yhteistyöhakuinen toimintamalli, Mäkelä kertoi.

Infotilaisuus tv-kisoja 2018 haluaville

Tampereella viime syksynä käyty Ruotsi-ottelu analysoitiin järjestelyiden osalta SUL:n, Tampereen Pyrinnön ja Tampereen kaupungin yhteiskokouksessa. Mäkelän mukaan samalla luotiin suuntaviivat syyskesän 2018 Ruotsi-ottelulle, joka kilpaillaan Tampereella.

–  Kisaformaatiksi sovittiin perjantai -ja lauantai-illat. Viime kesänä kilpailut järjestettiin lauantaina illalla ja sunnuntaina päiväkilpailuna, Mäkelä sanoi.

Yleisurheilun kotimainen tv-kisakonsepti uudistuu ensi vuonna. Mäkelän mukaan tv-kisojen järjestäjäksi haluaville järjestetään infotilaisuus 11. toukokuuta Helsingissä.

–  Ensi vuoden tv-kisojen haku avataan alkukesästä ja päätökset tv-kisojen järjestäjistä tehdään SUL:n hallituksen kokouksessa 22.-23. syyskuuta, Mäkelä sanoi.

Myynnin raportissa todettiin, että liiton myyntivoimaa ollaan vahvistamassa rekrytoinnilla, joka on parasta aikaa käynnissä. Rekrytoinnilla haetaan parempaa tulosta jo vuoden 2018 myynnissä.