Fristadsin työnsankarit -projekti huomioi ja palkitsee yleisurheilun toimitsijoita 

Fristadsin työnsankarit -projekti huomioi ja palkitsee yleisurheilukilpailuiden toimitsijoiden työtä ensi kesänä. Projekti tuo samalla uuden ulottuvuuden Fristadsin ja Suomen Urheiluliiton (SUL) väliseen yhteistyöhön, joka jatkuu nyt kolmatta vuotta.

Kesällä valitaan ja palkitaan Fristadsin työnsankari kerran kuussa yleisövinkkien perusteella. Yleisurheilun vapaaehtoisessa toimitsijatyössä meritoitunutta henkilöä voi ehdottaa kuka vaan. Projektin kummiurheilijana toimii aitajuoksija Nooralotta Neziri.

– Fristadsin työnsankari valitaan myös Tampereen Kalevan kisojen toimitsijoiden joukosta elokuussa ja syksyllä palkitaan vielä Vuoden Fristadsin työnsankari. Tarkemmat tiedot, kuinka työnsankari valitaan, julkaistaan toukokuussa, kertoo SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto.

Fristads Finland Oy:n markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sanna Lehtimäen mukaan Skandinavian johtava työvaatevalmistaja haluaa huomioida yleisurheilun kilpailutoiminnan työmyyrät.

– Fristads on vastuullinen työvaatevalmistaja. Haluamme osoittaa arvostusta vapaaehtoisille työntekijöille, jotka joka kesä mahdollistavat kilpailut urheilijoille ja niitä seuraavalle yleisölle. Siksi palkitsemme työnsankareita yhdessä Nezirin kanssa, Lehtimäki sanoo.

Neziri kokee vapaaehtoisten työn huomioimisen erittäin tärkeänä asiana.

– On kunnia-asia päästä tämän projektin kautta kiittämään näitä kenttien sankareita. Kisoja ei olisi ilman toimitsijoita ja muita yleisurheilukisojen vapaaehtoisia, Neziri muistuttaa.

Uuden SUL:n kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen puitteissa Fristads on vahvasti esillä Tampereen Kalevan kisoissa ja kesän kaikissa kuudessa televisioitavassa GP-sarjan kilpailussa.

– Fristads-yhteistyön jatko oli erittäin tärkeä asia Suomen Urheiluliitolle. Erityisen hienoksi jatkosopimuksen teki se, että Fristads halusi nostaa esiin ja palkita vapaaehtoisia, jotka mahdollistavat Suomessa joka kesä järjestettävät noin tuhat yleisurheilukilpailua, Aalto sanoo.

Fristads