Friedrich tekee paluuta Rio mielessään, britit kiristivät maratonrajoja

Nuorten Eliittikisat

Värikkäistä asusteitaan tunnettu huipputason korkeushyppääjä Ariane Friedrich tekee äitiysloman jälkeen paluuta ajatuksella olla Rio de Janeiron olympiakisoissa taistelemassa menestyksestä.

Friedrich ylitti vuonna 2009 naisten Saksan ennätyksen 206 ja oli yksi saman vuoden Berliinin MM-kisojen kotiyleisön suursuosikeista. Saksalaisten toivomaa mestaruutta ei tullut, mutta pronssimitali heltisi kuten edellisvuoden EM-kisoista. 

MM-kisavuotta seurasi tukku loukkaantumisten rikkomia kausi, kunnes Friedrich jätti korkeushyppyareenat toissa kesän jälkeen. Nyt puoli vuotta Amy-tyttären syntymän jälkeen hän harjoittelee jo täyttä vauhtia.

 – Aloitin treenaamisen rauhassa Amyn syntymän jälkeen, mutta nyt ollaan jo hyvällä tasolla, 31-vuotias hyppääjä sanoo.

Friedrichin harjoittelua ei kuitenkaan kiirehditä. Alkava kesä mennään hyppääjän mukaan täysin tulevaan olympiakauteen tähdäten.

 

Britit kiristivät Rio maraton- ja kävelyrajoja

Britanniassa Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n julkaisemiin Rio de Janeiron olympiakisojen tulosrajoihin tehtiin muutoksia vain maratonin sekä naisten 20 ja miesten 50 kilometrin kävelyn osalta. Miesten maratonilla tulosrajaksi britit kiristivät 2.14.00 ja naisten maratonilla 2.31.00, kun IAAF.n rajat ovat 2.17.00 ja 2.42.00.

Naisten 20 kilometrin kävelyn tulosrajaksi tuli 1.33.0 ja miesten 50 kilometrin rajaksi 4.02.00. Varsinaisen yleisurheilun olympiavalintasysteeminsä britit julkistavat myöhemmin.

 

Chen Ding ja Duan Danda kävelivät voitot
 

Lontoon olympiakisojen 20 kilometrin kävelyn voittanut Chen Ding voitti saman matkan Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n kävelyn Challenge -sarjan kilpailussa Kiinan Taicangissa. Koko matkan kilpailua johtaneen Dingin voittoaika oli 1.19.53. Sitä paremmin hän on kävellyt viimeksi olympiavuonna 2012.

Toiseksi kilpailussa sijoittui kiinalainen Wang Kaihua ennätyksellään 1.21.17.

Naisten 20 kilometrin kilpailussa nopein oli 19-vuotias kiinalainen Duan Dandan, joka nousi suosikkien takaa yllätysvoittoon ennätyksellään 1.32.21.