Fredericks mukaan IAAF:n viiden hengen seurantaryhmään

Fredericks mukaan IAAF:n viiden hengen seurantaryhmään

Frankie Fredericks on mukana ryhmässä, jonka Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF nimitti valvomaan, kuinka Venäjän yleisurheiluliitto toteuttaa sille asetetut vaateet. Fredericks on ex-huippupikajuoksija ja nykyisin Kansainvälisen olympiakomitean jäsen.

IAAF sulki Venäjän kansainvälisestä yleisurheilusta Wadan työryhmän paljastaman dopingin takia. IAAF on valmis ottamaan Venäjän yleisurheiluliiton takaisin jäsenekseen, kun Venäjä on toteuttanut niin IAAF:n kuin Maailman antidopingtoimiston Wadan vaateet.

Kaikkiaan seurantaryhmässä on mukana viisi henkeä. Ryhmän vetäjä on norjalainen antidopingasiantuntija Rude Andersen. Lisäksi ryhmässä ovat IAAF:n hallituksen jäsenet Abby Hoffman Kanadasta, Anna Riccardi Italiasta ja Geoff Gardner Norfolkinsaarelta.

Mitä asioita työryhmä Venäjällä seuraa, tarkentuu IAAF:n johtajan Sebastian Coen mukaan Wadan kanssa käytävissä neuvotteluissa. Kyse on toimista, jolla Venäjän yleisurheiluliitto pystyy uskottavasti näyttämään, ettei se salli dopingin käyttöä.

Coe kehuu seurantaryhmää asiantuntevaksi ja kokeneeksi.