Francis pinkoi ennätyksensä Mannheimissa, Hakanen MM-rajan tuntumassa

Francis pinkoi ennätyksensä Mannheimissa

Sara Francis juoksi 100 metrillä ennätyksensä ja alitti kahdesti aiemman ennätyksensä Saksassa Mannheimin kansainvälisessä juniorikilpailussa.

Francis juoksi 100 metrillä alkueristä loppukilpailuun ennätyksellään 11,75 ja teki finaalissa ajan 11,81. Se riitti 19-vuotiaiden kilpailun oman erän neljänteen ja kokonaiskilpailun seitsemänteen sijaan.

– Alkueräjuoksu oli rento. Se tuli vaivattomasti. Finaalissa yritin liikaa ja juoksu oli väkinäistä. Sunnuntaina 200 metrillä pitää vaan rentouttaa juoksu ja malttaa olla puristamatta, Francis sanoi.

Kiuruveden Urheilijoita edustava Francisin, 17, aiempi ennätys oli 11,83. Mannheimin finaalin voitti saksalainen Keshia Kwadwo ajalla 11,39. Kisa juostiin lämpimässä säässä kevyessä myötätuulessa.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen sijoittui 19-vuotiaiden kolmiloikassa toiseksi ulkoratakauden parhaallaan 12,79, joka jää kuusi senttiä Tampereen nuorten MM-kisojen tulosrajasta. Hakasen pisimmät hypyt kantoivat 12,79 ja 12,75. Hänen ennätyksensä on viime vuonna syntynyt 12,93.

– Vasemman jalkapöydän jänteen kanssa on ollut ongelmia. Nyt se tärähti kisan alussa, ja oli aika kipeä. Tiedän, että olen hyvässä kunnossa, mutta tekniikan kanssa on ollut ongelmia. Nyt hypyt olivat jo vähän sinnepäin, Hakanen sanoi.

Kolmiloikkakilpailun voitti saksalainen Mara Häusler tuloksella 12,83.

Espoon Tapioiden Saara Keskitalo oli 19-vuotiaiden 100 metrin aitojen B-finaalissa toinen uransa toiseksi parhaalla ajalla 13,99. HKV:n Tommi Mäkinen pinkoi 400 metrillä kesän parhaansa 48,73, joka toi ykköserässä neljännen sijan.

Mannheim, Saksa:

Kv. kilpailu ja juniorigaala:

Naiset:

Seiväs: 1) Desiree Singh Saksa 410, 2) Aino Siitonen Suomi 410.

19-vuotiaat:

Naiset:

100 m: 1. erä (+ 0,5 m/s): 1) Keshia Kwadwo Saksa 11,39,…4) Sara Francis Suomi 11,81.

Alkuerät (+ 0,6 m/s): Erä 1: 1) Kwadwo 11,43,..3) Francis 11,75.

100 m:n aj: b-finaali (-0,1): 1) Marisa Carvalho Portugali 13,90, 2) Saara Keskitalo Suomi 13,99,…6) Mathilda Kvist Suomi 14,27.

Alkuerät: Erä 1 (- 0,1 m/s): 1) Neele Schuten Saksan 13,91,…5) Kvist 14,34

Erä 3 (- 0,1): 1) Ida Eikeng Norja 13,65, 2) Keskitalo 14,07.

Kolmiloikka: 1) Mara Häysler Saksa 12,83, 2) Saara Hakanen Suomi 12,79