Flying Finns-seurakisa uudistui, katso säännöt ja vinkit

Flying Finns-seurakisa uudistui

Nuorten juoksijoiden Flying Finns –kestävyysjuoksusarja on uudistunut. Tarjolla on nyt rahapalkintoja seurojen väliseen kilpailuun, johon on uusina kilpailuina lisätty Koululiikuntaliiton maastot ja Pajulahti Cross Country Carnival. Sarjassa kilpaillaan myös henkilökohtaisessa kilpailussa.

Flying Finns –kilpailussa ovat mukana kaikki 9-19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjat. Seurakilpailussa on neljä osakilpailua: Hallitonnit kotiratakisana, Koululiikuntaliiton maastojuoksumestaruuskilpailu, Kuortaneen maastofinaali ja syksyllä Pajulahti Cross Country Carnival.

– Seura saa pisteitä jokaisesta osallistujasta ja joukkueesta joka tapahtumaan osallistuu. Kuortaneella ja Pajulahdessa pisteissä ovat mukana kaikki sarjat, eli juniorit ja yleiset sarjat. Eniten seurapisteitä keränneet seurat palkitaan rahapalkinnoin, kertoo projektista vastaava kestävyysjuoksuvalmentaja Rami Virlander.

Seurakilpailun taustavoimina ovat Suomen Urheiluliiton ohella, Armas Valste –klubi ja Koululiikuntaliitto.

Kuuden osakilpailun yksilökisa

Flying Finns –sarjan henkilökohtaisessa kilpailussa on kuusi osakilpailua: Hallitonnit kotiratakisana, SM-maastot, Kestävyysjuoksukarnevaalit, pitkät ratamatkat kotiratakisana, Kuortaneen maastofinaali ja Pajulahti Cross Country Carnival.

– Henkilökohtaisessa kilpailussa sijoitukset määräytyvät osakilpailusta kerättyjen yhteispisteiden perusteella, eli eniten pisteitä kerännyt voittaa, Virlander sanoo.

Katso tarkemmat säännöt ja ohjeet, rahapalkinnot ja seurojen vinkit Flying Finns -kilpailusarjassa menestymiseen tästä linkistä


pajulahti_cross_country_men.jpg

Syksyn Pajulahti Cross Country Festival on mukana Flying Finns -kestävyysjuoksusarjassa.