Flunssasta toipunut Savola EM-rajan kimppuun

Flunssasta toipunut Savola EM-rajan kimppuun

Lappajärven Veikkojen Elmo Savola käy viikonvaihteessa kymmenottelun EM-rajan kimppuun toisen kerran kahden viikon sisään.

Flunssa verotti Savolan ottelua Götzisissä pari viikkoa sitten. Viikonvaihteessa Ruotsin Huddingessa Ruotsi-Suomi-Viro –moniottelumaaottelussa lähtötilanne on parempi. Nyt kiusana on mahdollisesti vain kolea sää.

– Nyt ei ole enää sitä väsymystä, joka oli Götzisissä, vaikka vähän vielä kurkussa tuntuu, Savola totesi.

Götzisissä Savola kokosi 7584 pistettä, kun EM-kisaraja on 7800 pistettä. Savolan mukaan rajan rikkominen on realistinen tavoite.

– Monet ovat otelleet kovia pisteitä, vaikka otteluiden välissä on ollut vain kaksi viikkoa, Savola sanoo.

Savola kertoo palautuneensa hyvin Götzisin taistosta.

– Viikko meni kisan jälkeen levätessä. Viime viikolla tehtiin siiten muutama harjoitus, Savola kertaa.

Götzisissä Savola avasi ottelun pinkaisemalla 100 metrillä ennätyksensä 10,83. Vielä ensimmäisen päivän jälkeen EM-raja oli haarukassa, sitten flunssa alkoi verottaa, ja ukkosmyrsky keskeytti seiväskisan kahdesti ja tulos jäi 460:een, eivätkä keihäs ja 1500 metriä kulkeneet.

Sää saattaa olla iso vastus myös Ruotsissa.

– Nyt keli on vähän viileä. 11-12 astetta, mutta toivotaan, ettei ala sataa, Savola sanoi kisan aattona.

EM-raja mielessä Huddingen-otteluun lähtevät myös Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi ja HIFK:n Tommy Barrineau.

Kirvesniemi ja Palosaari sivussa

Naisten seitsenottelussa 5900 pisteen EM-raja tavoittelee Savolan tapaan kaksi viikkoa sitten Götzisissä ottelut Joensuun Katajan Jutta Heikkinen.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Elisa Kirvesniemen piti alun perin olla mukana naisten joukkueessa, mutta hän on sivussa pohjevamman takia. Kuivasjärven Auran Henna Palosaari taas on sivussa takareisivaivan takia. Heikkisen kanssa Huddingen-joukkueessa ottelevat Perttelin Peikkojen Elina Kakko, Viipurin Urheilijoiden Martta Rautala ja HIFK.n Pinja Pikkupeura. 

Miesten joukkueessa ovat myös Kenttäurheilijat -58:n Petri Lemmetyinen ja Lohtajan Veikkojen Tero Ojala

Huddingessa käydään myös 17-, 19- ja 22-vuotiaiden PM-moniottelukilpailut, joissa moni suomalainen yrittää junioreiden ja nuorten EM-rajoja.

Lisätietoja