Floridan lämpö ja nurmikentät Ollikaisen apuna

Floridan lämpö ja nurmikentät Ollikaisen apuna

Pituushyppääjä Roni Ollikainen ottaa Floridan lämmön ja Orlandon nurmikentät avukseen kuntouttaessaan talvella operoitua akillesjännettä. Helsinkiläinen harjoittelee viime keväältä tutuissa maisemissa läpi huhtikuun.

– Juostaan paljon ja vahvistetaan jalkaa pikku hiljaa kestämään kovempaa rasitusta, Ollikainen linja huhtikuun harjoittelua.

Vuosi sitten Ollikainen avasi kilpailukauden Floridan-leirillä. Nyt Orlandossa ohjelmassa on juoksun ja perusharjoittelun ohella hyppelyitä sen verran kuin jalka sallii. Tehokas lajiharjoittelu alkaa toukokuun leirillä Italian Formiassa.

– Hyppäämisen kanssa ei kiirehditä, Ollikainen sanoo.

Ollikaisen akillesjänteestä poistettiin talvella kiinnikkeitä. Operaatio toi kahden viikon täydellisen levon ja puraisi talven harjoittelusta tehollisen jakson.

– Vaihtoehtona oli jatkaa harjoittelua ja koettaa kuntouttaa jalkaa tai sitten putsata se, jolloin se olisi kesällä kunnossa. Päätettiin, ettei oteta riskejä ja puhdistetiin jänne, Ollikainen muistelee.

– Jalassa oli tikit pari viikkoa. Sen aikana ei tehty mitään, mutta sen jälkeen alkoi heti vesijuoksu ja pääsin puntille.

 
Laiho: Tulos syntyy, kun juoksu kulkee
 

Valmentaja Harri Laiho arvioi, että syksyn matalatehoinen harjoitusjakso meni niin hyvin, ettei kesää ole menetetty, vaikka talven tehollinen lajiharjoitusjakso jäi pois.

– Tärkeintä on saada juoksu rennoksi, helpoksi ja auki. Ronin tekninen valmius on hyvä, kunhan fyysinen kunto on hyvällä mallilla, Laiho sanoo.

Orlandossa samoilla harjoituspaikoilla Ollikaisen kanssa treenaa monia elokuisiin Pekingin MM-kilpailuihin tähtääviä urheilijoita, kuten amerikkalainen huippuaituri David Oliver. Se kasvattaa sopivasti nälkää kohti kesän kilpailukautta, jonka Ollikainen avannee vasta kesäkuun lopulla.

– Kilpailujen suhteen ei ole lyöty lukkoon mitään. Jalan tilanne sanelee täysin kilpailemisen aloittamisen, Ollikainen sanoo.

Urallaan 805 hypännyt EM-finalisti valmistui merkonomiksi ja kuvaa itseään nyt ”ammattiurheilijaksi ilman palkkaa”.

Ollikaisen, 24, vapaa-aikaan kuuluvat kaverit, elokuvat ja urheilun seuraaminen. Erityisen lähellä sydäntä on Valioliigan Arsenal.

– FA cup tulee kotiin, hyppääjä vakuuttaa.