”Finaalipaikka oli koko seuran yhteinen tavoite”

”Finaalipaikka oli koko seuran yhteinen tavoite”

Vattenfall Seuracupin finalistit ovat selvillä. Kysyimme neljän finalistin: Karstulan Kivan, Pyhäselän Urheilijoiden, Lempäälän Kisan ja Tampereen Pyrinnön tunnelmia parin viikon päästä koittavan finaalin kynnyksellä.

– Asetimme Vattenfall Seuracupin finaalipaikan tälle vuodelle koko seuran yhteiseksi tavoitteeksi. Kun tavoite on kirjattu ylös, porukalla on tapana innostua ja sitoutua siihen paremmin. On hienoa, että tavoitteemme toteutui, pienten paikkakuntien Kilo-sarjassa kilpailevan Karstulan Kivan puheenjohtaja Markus Muhonen kertoo.

Hän muistelee, että seura on ollut kertaalleen finaalissa joskus vuosia sitten. Nyt finaaliin lähdetään hakemaan hyvää kokonaistulosta ja sijoitusta kymmenen joukossa.

– Ihan kaikkiin lajeihin meillä ei ole laittaa oikean ikäistä kilpailijaa, mutta sanotaan niin, että meillä laatu korvaa määrän, Muhonen naurahtaa.

Pyhäselkä hakee yhdeksättä voittoa

Pyhäselän Urheilijat on napannut Mega-sarjan voiton jo kahdeksana vuonna ja ollut mukana Vattenfall Seuracupissa joka ainoa vuosi. Seuran yleisurheilutoiminnan puuhamies Eero Könönen sanoo, että voittomielessä lähdetään tänäkin vuonna reissuun.

– Yritämme saada parhaan mahdollisen joukkueen liikkeelle. Joukossa on muutamia loistavia yksilöitä ja iso nippu tasaisen varmoja suorittajia. Kokonaisuus ratkaisee ja hyvällä joukkuehengellä ollaan tulossa finaaliin.

Könösen mukaan Ruotsi-ottelu on kirvoittanut seuran sisällä hyvää kilpailua Seuracup-finaalijoukkueen paikoista.

– Mutta ne jotka eivät pääse mukaan kilpailemaan, ovat kuitenkin tervetulleita kannustusjoukkoihin. Reissusta tulee taas varmasti ikimuistoinen. Omien kisojen jälkeen menemme porukalla seuraamaan Ruotsi-ottelua.

”Seuratoiminnan mittari”

Giga-sarjassa kisaava Lempäälän Kisa ei ole kohdannut kolmeen vuoteen Vattenfall Seuracupin finaalissa voittajaansa. Kisan valmennuspäällikkö Veli-Matti Ranta pitää seuracupia hyvänä seuratoiminnan mittarina.

– Seuracup on meille tärkeä kilpailumuoto. Koska voittoja on viime vuosina tullut, niin toki se on tavoitteena tänäkin vuonna.

Rannan mukaan Vattenfall Seuracup vaikuttaa merkittävästi myös seuran yhteishenkeen.

– Tänäkin vuonna matkustamme finaaliin yhdessä bussilla, vaikka matkaa Valkeakoskelle on vain kolmisenkymmentä kilometriä. Finaaliin jälkeen jatkamme bussilla matkaa Tampereelle seuraamaan Ruotsi-ottelua.

Voitto mielessä

Tampereen Pyrintö teki tänä vuonna Tera-sarjassa piirikisassa ennätyksellisen korkeat pisteet ja paransi viimevuotista yhteistulostaan usealla tuhannella pisteellä. Seuran urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen sanoo, ettei ennätyshyvän tulokseen eteen ole tehty sen kummempia vippaskonsteja.

– Ennätyspisteet ovat pitkäjänteisen työn tulos. Muutamiin ikäluokkiin saatiin nyt ehkä paremmin edustajia kuin aiemmin, mutta muuten on menty samalla kaavalla kuin aiemminkin. Ennätyspisteet olivat silti upea juttu. Tilastokärkenä lähdemme luonnollisesti hakemaan myös finaalista voittoa. Toivottavasti finaalin lajiohjelma sopii meille hyvin.

Hakasen mukaan voitto maistuisi tänä vuonna erityisen makealta, koska finaali kilpaillaan naapurikunnassa Nokialla ja Ruotsi-ottelu seuran kotikentällä Ratinassa.

– Menestys olisi hienoa, etenkin, kun kaikki Vattenfall-finalistit juoksevat Ruotsi-ottelussa kunniakierroksen kenttää ympäri.