Finaalipaikka Kososen ja Tervon tavoitteena – Sagan leirin heittotreenit jättivät hyvän tuntuman

Silja Kosonen ja Krista Tervo saavat sunnuntaina olympiakisojen tulikasteensa moukarinheiton karsinnassa. Se kilpaillaan helteisessä Tokiossa aamutuimaan sunnuntaina ja karsintaraja on 73,50.

– Kellä vaan voi olla hyvä tai huono päivä. En osaa yhtään sanoa, mutta luulisi, että sellaisella 73 metrillä finaalipaikan saisi, Kosonen totesi median tentissä perjantaina.

Tasokasta karsintaa odottelee Tervokin.

– Varmaan se jatkoon menon haarukka on 71-72,50:n välillä. Taso voi olla tosi kovakin, finaalipaikkaa Tokiossa tavoitteleva Tervo arvioi median tentissä perjantaina.

Kosonen hakee olympiakisoista jatkoa vahvalle alkukesälle. Hän heitti kesäkuun lopussa Vaasassa alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen 73,43 ja voitti Tallinnassa alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuden hieman ennen lähtöään olympiakisoihin valmistavalle leirille Sagaan.

– Vaasa oli ehkä alkukesän tärkein kilpailu ja se meni hyvin. Sitten tuli EM-kisat ja sekin meni hyvin. Toivottavasti menee hyvin täälläkin, Kosonen tuumi.

Sagan heittotreeni jätti hyvän tunteen

Kososen, 18, mukaan Sagan leiri täytti odotukset. Aikaeroon ja lämpöön on sopeuduttu ja treenit onnistuivat.

– Sagassa oli keskiviikkona viimeinen heittotreeni. Heitot onnistuivat hyvin. Se oli ihan lupaava harjoitus. Lauantaina on vielä kevyt punttitreeni, Kosonen kertoi.

Tokiossa ympyrät ovat rahtusen isommat kuin junioreiden arvokilpailuissa, mutta Kosonen on viihtynyt hyvin.

– Supermakeeta olla täällä ja nähdä kovia urheilijoita, Kosonen sanoo.

– Muu joukkue on ottanut minut hyvin vastaan. Ujona ihmisenä on ollut hyvä, ettei ole hirveästi ollut hiljaisia hetkiä. Kristasta on ollut iso apu ja koko tiimi on ollut kiva.

Tervo: ”Finaalipaikkaa lähden karsinnasta hakemaan”

Myös Tervon heitto on tänä kesänä ollut hyvässä ja aiempaa varmemmassa kunnossa. Kahdessa viimeisimmässä kilpailussaan ennen Sagan leiriä Tervo heitti Vaasassa 71,60 ja Kaustisen moukarikarnevaalissa 72,92. Sen jälkeen kesä jatkui treenijaksolla.

– Ennen Sagan leiriä tein perusharjoittelujakson ja Sagassa toteutettiin aika normaali kilpailuun valmistava treeni. Siellä heittokunto oli ihan terävä,  Tervo sanoi.

Tervo, 23, on tänä kesänä löytänyt heittoihinsa tasaisuutta, kun tekniikka on pysynyt jengoillaan.

– Tekniikka on alkanut vihdoin vakiintua kunnolla. Se on ollut suurin syy tasaisuuteen. Mutta on siellä vielä pieniä asioita, jotka voivat kostautua suuresti, Tervo sanoo.

– Sagassa kaikki meni suunnitelmien mukaan, joten kunto on hyvä ja finaalipaikkaa lähden karsinnasta hakemaan.