Farquhar heitti 83,93, Lapierre ponkaisi 827, Pearson kohta kisoihin

Farquhar heitti 83

Keihäänheittäjä Stuart Farquhar, 34, silpaisi Sydneyssä Australian mestaruuskisoissa kevättalven kärkituloksen 83,93 ja varmisti paikan jo uransa neljänsiin olympialaisiin.Tulos on hänen parhaansa neljään vuoteen.

– Tavoite (tälle vuodelle) on päästä neljättä kertaa olympialaisiin ja yltää tällä kertaa lähemmäs mitaleita, heittäjä totesi kotimaansa medialle.

Farquharin paras olympiasijoitus on Lontoon kisojen yhdeksäs sija neljän vuoden takaa. Samalta vuodelta on myös hänen ennätyksensä 86,31.

Australian mestariksi Sydneyssä heitti kilpailussa toiseksi sijoittunut australialainen Hamish Peacock tuloksella 82,84. Kolmanneksi Syneyssä ylsi Fidzin tasavallan ennätyksen 81,76 kiskaissut Leslie Copeland.

Copeland, 27, kohensi ennätystään tuntuvasti. Edellinen oli viisi vuotta sitten heitetty 80,45.
 

Lapierre ponkaisi 827

Mainiossa iskussa Sydneyssä oli myös pituushyppääjä Fabrice Lapierre. Hän ponkaisi tasan kaksi metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa mestariksi tuloksella 827 ja varmisti samalla paikan olympiajoukkueessa.

– Ei voi valittaa. Kaikki oli pelissä. En kuitenkaan hypännyt ihan niin kuin halusin, Lapierre totesi Australian liitolle.

Lapierre, 32, oli toinen viime kesänä Pekingin MM-kisoissa ja hiljattain Portlandissa pidetyissä MM-halleissa. Portlandissa hän liiteli halliennätyksensä 825.

Neljän vuoden takainen MM-hallimitalisti Henry Frayne oli Sydneyssä toinen tuloksella 816 (+1,4 m/s). Se on loukkaantumisista kärsineen hyppääjän paras tulos neljään vuoteen.

Pearson palaa kilparadoille toukokuussa

Pika-aituri Sally Pearsonin paluu radoille aikaistuu. Hänellä on ollut akillisjännevaiva, eikä hän ole kilpaillut sitten viime kesän Timanttiliigan Rooman kilpailun, jossa hän kaatui ja teloi pahoin ranteensa.

– Vielä ei ole tarkkaa päivää lyöty lukkoon, mutta todennäköisesti se on toukokuun lopulla, Pearson totesi theagelle.

Pearsonin toiveissa on aloittaa kilpailut Australiasssa. Se voi olla haastavaa, koska maan yleisurheilukausi on tuossa vaiheessa jo päättymässä ja kilpailu jouduttaneen järjestämään erikseen Pearsonille.

– Harjoitukset ovat menneet hyvin. Viimeisen kolme, neljän viikon aikana tapahtunut kehitys on säväyttänyt, Pearson sanoo.

Neljän vuoden takainen pika-aitojen olympivoittaja pääsee aloittamaan aitajuoksutreenit kuluvalla viikolla.