Farahin maratonkokeilu jäämässä vuoden 2017 jälkeiseen aikaan

Farah piti haastajat kurissa Glagow'ssa: "Haluan lopettaa huipulla"

Mo Farah saattaa lykätä seuraavaa maratonkokeiluaan aina vuoden 2017 MM-kisojen jälkeiseen aikaan. Nyt viime vuosien arvokisojen pitkien ratamatkojen tähti rakentelee kuntoaan Pekingin MM-kisoihin ja vuotta myöhemmin Rio de Janeiron olympialaisissa hänen aikeenaan on pysyä ratamatkoilla.

Alkujaan Farahin pitkän tähtäyksen suunnitelmissa oli vaihtaa maratonille Rion olympiakisojen jälkeen, mutta kun vuoden 2017 MM-kisat kilpaillaan Lontoossa ja samaisella olympiastadionilla, jolla Farah vuonna 2012 juoksi 5000 ja 10000 metrin kultaa, se houkuttelee lontoolaista siirtämään maratonkokeiluaan vuoden 2017 jälkeiseen aikaan.

– Se, että MM-kisa järjestetään samalla stadionilla kuin missä olympialaiset olivat, on uskomaton juttu. Minun unelmani katsoa mihin pystyn Rion olympialaisissa, ja mietin sitten tätä asia, Farah tuumi Telegraphille vuoden 2017 kilpailumatkoistaan.

Farah, 31, kokeili maratonia viime keväänä. Hän sijoittui Lontoon maratonilla kahdeksanneksi ajalla 2.08.21

Hiljattain kahden mailin halli-ME:n rikkonut juoksija on iloinen siitä, että Britannian yleisurheiluliitolla on 50-vuoden sopimus siitä, että se voi järjestää Olympiastadionilla vuosittain kilpailuja, vaikka se on muuten West Ham -jalkapalloseuran käytössä.

– Minulle tämä on kuin koti, Farah tunnustaa.

Ensi kesänä Lontoon olympiastadionilla kilpaillaan kaksipäiväinen  Anniversary Games -nimellä kulkeva Timanttiliigan osakilpailu.