Farah ei juokse Birminghamissa

Farah piti haastajat kurissa Glagow'ssa: "Haluan lopettaa huipulla"

Kestävyysjuoksun olympia- ja MM-voittaja Mo Farah on kertonut jatkavansa Alberto Salazarin valmennuksessa. Farah vahvisti Birminghamissa keskustelleensa valmentajansa kanssa dopingsyytöksistä, joita Salazaria kohtaa esitettiin BBC:n dokumentissa. Farah ei kuitenkaan kilpaile sunnuntaina 8.6. Birminghamissa Timanttiliigan osakilpailussa.

Farahin mukaan Salazar keskustelun aikana kiisti väitteet, mikä riitti brittijuoksijalle.

– En jätä Albertoa sellaisten syiden takia, joista minä en ole nähnyt minkäänlaisia todisteista, Farah kertoi Supersportille mediatilaisuudessa.

BBC:n dokumentissa Salazarin vihjattiin antaneen Galen Ruppille pieniä määriä testosteronia 16-vuotiaasta saakka ja suositelleen monille urheilijoille muun muassa astmalääkkeiden käyttöä väärin perustein edistämään harjoittelua.

– Puhuin Alberton kanssa puhelimessa. Kysyin häneltä, mistä tässä on kyse? Hän sanoi pystyvänsä todistamaan minulle, että kyse on vain syytöksistä. Hän sanoi, että näytän sinulle muutamia todisteita ja minä sanoin ok, Farah kertoi.

Farah sanoi olevansa vihainen koko tapauksesta. Hän harmittelee, että media vetää hänen nimeään lokaan, vaikka hän ei ole tehnyt mitään. Juoksija vakuutti myös, ettei yhteistyö Salazarin kanssa jatku, jos syytökset osoittautuisivat todeksi.

– Jos nämä syytökset osoittautuisivat todeksi, Alberto olisi silloin astunut rajaviivan yli ja minä olisin ensimmäinen, joka lähtee.