Ex-huippukävelijä Sari Essayah ehdolla KOK:n jäseneksi

Grano ja Suomen Urheiluliitto merkittävään yhteistyöhön

Kansanedustaja, kilpakävelyn maailman ja Euroopan mestari Sari Essayah on yksi kahdeksasta uudesta Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) jäsenehdokkaasta.

KOK:n johtokunta ehdotti KOK:n yleiskokoukselle kahdeksan uuden henkilöjäsenen valintaa. Jäsenten valinta vahvistetaan Rion olympialaisten yhteydessä järjestettävässä yleiskokouksessa. KOK:lla on tällä hetkellä 91 jäsentä, jotka toimivat KOK:n edustajina kotimaissaan. Sääntöjen mukaan jäseniä voi kerralla olla korkeintaan 115.

– Valintaprosessi uusien jäsenten osalta on erittäin tiukka, eikä ole ollut itsestäänselvyys, että suomalainen henkilö on jatkossakin jäsenenä Kansainvälisessä olympiakomiteassa, toteaa Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen.  

Myös Essayah itse pitää Suomelle ja suomalaiselle urheilulle tärkeänä sitä, että KOK:n jäsenistössä istuu jatkossakin suomalaisia.

– KOK:n uudistaminen Agenda 2020:n mukaisesti on Kansainvälisen oympialiikkeen tulevaisuuden tärkein asia ja toivon että Rion kokouksessa tehtävät henkilövalinnat tukevat tätä tavoitetta parhaalla mahdollisella tavalla, Essayah sanoo.

KOK:lla on historiansa aikana ollut 7 suomalaisjäsentä. Viimeisin suomalaisjäsen Peter Tallberg ehti toimia KOK:n jäsenenä peräti 39 vuotta kevääseen 2015 ja menehtymiseensä saakka. Lisäksi jääkiekkoilijat Jari Kurri ja Saku Koivu  ovat toimineet KOK:n urheilijakomission jäseniä.  

KOK:n uutinen