Ex-huippujuoksija opiskelee Helsinki City Running Dayn vetäjäksi

Ex-huippujuoksija opiskelee Helsinki City Running Dayn vetäjäksi

Entinen huippujuoksija Harri Hänninen on syksystä lähtien ollut rakentamassa Helsinki City Running Day -tapahtumaa. Hänninen toimi yrityksensä kautta Helsinki City -juoksutapahtumien kokeneen kilpailunjohtajan ja Suomen Urheiluliiton harrasteliikuntapäällikön Markku Haverisen apuna ja opissa.

–  Teen Markun johdolla Helsinki City Running Dayn valmistavia taustatöitä muutaman päivän kuukaudessa. Ajatuksena on ottaa haltuun ne kumppanit ja verkostot, joita tarvitaan, että tällaisen tapahtuman läpivienti onnistuu, Hänninen sanoo.

–  Sellainen molemminpuolinen tahdon ilmaus on, että elokuussa minä jatkan Markun työtä, ja alan rakentaa vuoden 2020 tapahtumaa.

Juoksutapahtumat ja niiden asiakkaat ovat Hänniselle tuttuja monella tapaa. Hän on kokenut rata- ja tiejuoksija, joka kilpaili EM-, MM- ja olympiakisoissa. Hän oli pistesijalla Helsingin EM-maratonilla 1994 ja yhdestoista Barcelonan olympiamaratonilla 1992. Kalevan kisoista Hänninen kokosi hulppeat 13 mitalia.

Aktiiviuran jälkeen Hännisen näppituntuma juoksijoiden maailmaan on säilynyt kilpa- ja harrastajuoksijoiden valmentajana. Kaupallista näkemystään hän kartutti Juoksija-lehdestä, jossa hän työskenteli pitkään toimitusjohtajana.

–  Juoksija-lehden toimitusjohtajana tein myös merkittävän määrän myyntityötä, joka on minulle mieluisaa. Juoksun markkinat ja verkostot ovat siten tuttuja, Hänninen sanoo.

Kokemusta Hännisellä on myös juoksutapahtumien järjestelyistä, vaikka opiskelemistakin riittää.

– Minulla on historiaa pienempien tapahtumien järjestelyistä omasta seurasta sekä itse järjestetyistä tapahtumista. Nyt on ollut hienoa havaita, kuinka systeeminen projekti Helsinki City Running Day kaikkiaan on, Hänninen sanoo.

– Reitti on luonnollisesti juoksutapahtumassa aina hyvin tarkkaan suunniteltu, mutta sitä ovat Helsinki City Running Dayssä kaikki muukin liittyen lupiin, huoltoon, opastukseen ja kaikkeen muuhun.

 


helsinki_city_run_2018.jpg

,

Tasokkaat järjestely, hyvä reitti HCRD:n vahvuudet

Helsinki City Running Day on juoksukokonaisuus, joka järjestetään Helsingissä 18. toukokuuta. Samana päivänä juostaan Helsinki City Marathon, Helsinki City Run -puolimaraton, Maratonviesti, City 5 -katujuoksu sekä lasten Minimarathonin.

Massiivisen tapahtuman rakentaminen alkoi heti viime kevään vastaavan tapahtuman päättymisen jälkeen.

– Se on todella mittava määrä taustatyötä, jota tarvitaan, kun Helsingin keskusta on ison juoksutapahtuman takia osin suljettuna vähän aikaa, Hänninen sanoo.

Vuosittain maratonin Suomessa juoksevien ihmisten määrä on pudonnut 2010-luvun reilun 14 500 juoksijan lukemista hieman alle 10 000 juoksijaan. Hänninen näkee, että juoksutapahtumille on yhä kasvupotentiaalia.

– Juoksuharrastus on pirstaloitunut, kun polkujuoksu on tullut mukaan, mutta oma näppituntuma on, että varsinkin puolimaratonilla ja 5 kilometrin juoksussa on edelleen runsaasti kasvupotentiaalia, Hänninen arvioi.

”Vapaaehtoiset keskeisessä roolissa”

Hännisen silmin Helsinki City Running Day -tapahtumat valtit ovat vahva brändi,  järjestelyiden tasokkuus ja kauniissa maisemassa juostava, hyvä reitti.

– Tapahtuma on kirkkaasti laadukkain ja palvelusisällöltään tasokkain Suomessa. Asioita voi aina tehdä paremmin ja siksi yleisöpalautetta on aına kuunneltava herkällä korvalla, kuten Helsinki City -juoksutapahtumissa on tehty, Hänninen sanoo.

– Jo perehtymisen tässä vaiheessa, nostan hattua merkittävälle ja sitoutuneelle talkoolaisten joukolle. Pääosin urheiluseuroista tulevat reilut 1 200 vapaaehtoista ovat keskeisessä roolissa tapahtuman onnistumisen kannalta.

Lisätietoa: Helsinki City Running Day