Ex-aiturihuippu Yleisurheilufanit–yhdistyksen johtajaksi, liity mukaan

Ex-aiturihuippu Yleisurheilufanit–yhdistyksen johtajaksi

Entinen huippuaituri Tuija Helander valittiin Yleisurheilufanit ry:n puheenjohtajaksi. Yhdistys perustettiin Helsingissä viikonvaihteessa.

Helander ei ole ainoa entinen huippu-urheilija yhdistyksen hallituksessa. Mukana ovat myös korkeushyppääjä Osku Torro ja seiväshyppääjä Eemeli Salomäki.

Yhdistyksen käytännön asioista vastaa varapuheenjohtajaksi valittu Sari Murto Salosta. Hallitukseen valittiin myös Timo Nyrhinen Espoosta, Sari Innanen Lahdesta ja Inka Kärkkäinen Helsingistä.

– Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää jäsenistölleen fanimatkoja kannustamaan Suomen joukkueita yleisurheilun arvokisoihin. Haluamme myös kehittää fanikulttuuria ja siihen liittyvää toimintaa kotimaisissa kisoissa, kertoo Sari Murto.

– Meillä tulee olemaan fanikatsomo 19-vuotiaiden MM-kisoissa Tampereella heinäkuussa, samoin kuin Berliinin EM-kisoissa elokuussa ja Tampereen Ruotsi-ottelussa elo-syyskuun vaihteessa.

Myös fanimatkat vuoden 2019 Glasgow´n EM-halleihin ja Dohan MM-kilpailuihin ovat Murron mukaan jo suunnitteilla.

– Kaikenlaista muutakin on luvassa. Olemme mukana kesäkuussa Paavo Nurmen kisoissa, työryhmät miettivät parasta aikaa fanituotteita ja, kuinka tulemme näkymään katsomoissa, sosiaalisessa mediassa ja internetissä, Murto sanoo.

Jos haluat mukaan kisamatkoille tai muuhun toimintaan tai jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys: sari.murto@sul.fi


yu_funclub_002.jpg

Sari Murto, Minna Vehmasto-Sulander, Sari Innanen ja Timo Nyrhinen peukuttivat fanitoiminnan järjestämistä. – Tätä tarvitaan, nelikko tuumi Yleisurheilufanit-yhdistyksestä sen perustamiskokouksessa.