Etelätalo teki paluun kilpakentille: Henkisesti iso juttu

Etelätalo teki paluun kilpakentille: Henkisesti iso juttu

Joensuun Katajan Lassi Etelätalon harteilta putosi suuri painolasti lauantaina Pielavedellä käydyssä Ruuskasen Repäisy-tapahtumassa.

Etelätalo palasi kilpakentille yli kahden vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran mies heitti elokuun lopulla 2014 Zürichissä, ensin EM-neloseksi ja viikkoa myöhemmin samaisella Letzingrundilla kahdeksanneksi Timanttiliigan osakilpailussa.

Etelätalo oli Antti Ruuskasen nimikkokilpailun miesten kisan nelonen tuloksella 74,33.

– Henkisesti oli iso juttu, ettei tarvinnut taas odottaa vuotta kilpailemista. Todennäköisesti aloitan ylimenokauden, mutta keskustelemme vielä valmentajan kanssa, 28-vuotias Etelätalo kertoi.

Sitkeä kyynärpäävamma piti miehen pitkään poissa kilpakentiltä. Huhtikuussa 2015 kyynärpäästä hiottiin rustoa sekä luuta ja viime syksynä löydettiin sivusiteen repeämä. 

Muuta harjoittelua mies on pystynyt tekemään normaalisti, mutta täysipainoinen heittäminen on ollut ongelmana. Ennen Pielaveden kisaa Etelätalo ennätti tehdä kaksi heittoharjoitusta.

– Yllättävän varmaa oli heittäminen. Yksikään heitoista ei mennyt läpi, mutta vauhti puuttui. Kädellä pystyi heittämään, mutta oli siinä vähän tuntemuksia ennen kuin se lämpeni, alunperin heinäkuun lopun Joensuun Eliittikisoihin kauden aloitusta suunnitellut Etelätalo selvitti.

Lehtola kukisti Ruuskasen

Ruuskasen Repäisy päättyi Lapinlahden Vedon Sampo Lehtolan voittoon. Lehtola tempaisi parhaallaan 79,05 hyvätunnelmaisessa kisassa useasatapäisen yleisön edessä.

– 80 metriä olisi saanut luiskahtaa. Puuskittainen tuuli ei haitannut, mutta oli kyllä kylmää heittää t-paidassa ja shortseilla, Lehtola myönsi.

Lehtolalle kausi oli onnistunut, sillä edellisen täysipainoisen kilpailukauden 27-vuotias heittäjä oli saanut läpikäytyä kesällä 2013.

– Tasaisen varmaa on ollut ja on kyllä puolet parempi lähteä uuteen kauteen kuin viime syksynä, 81,88 tänä kesänä heittänyt Kalevan kisojen kolmonen huomautti.

Ruuskaselle kauden päätöskisa oli alavireinen. Kakkossija heltisi tuloksella 77,13, joka on yli viisi metriä heikompi kuin yksikään kauden aiempi kilpailutulos.

– Ei enää ollut heitto parhaimmillaan, vaikka hyväntuntuista se kyllä oli. Syksyllä ollaan joskus oltu hyvässäkin kunnossa, mutta joskus voi mennä sitten jo tosi huonostikin. Nyt kävi jälkimmäinen.

Ruuskasenkin kauden päätös oli terveydellisestä näkökulmasta ajatellen onnistunut.

– Hyvä, että saatiin kausi päätökseen ehjänä, Ruuskanen korosti.

Kolmanneksi lauantaina heitti Lapuan Virkiän Harri Haatainen tuloksella 75,74. Veitsiluodon Kisa-Veikkojen Jani Kiiskilä oli viides ja Toholammin Urheilijoiden Teemu Wirkkala kuudes tuloksin 72,93 ja 72,52.