Espoon Tapiot SE:n kimppuun SM-viestien kävelykisoissa, Nummi mukana Tapioiden naisten joukkueessa

SM-viestien kävelykisoissa Kotkassa viikonvaihteessa on luvassa vauhdikkaat kilpailut. Miesten ja naisten 3 x 3000 metrin kävelyviestit kilpaillaan Karhulan kentällä sunnuntaina.

– Espoon miesten 3 x 3000 metrin joukkueen tavoite on rikkoa Suomen ennätys Kotkassa, sanoo Suomen Urheiluliiton kävelyvalmentaja Jani Lehtinen, joka valmentaa myös Espoon Tapioissa.

Nykyinen miesten 3 x 3000 metrin SE on Esbo IF:n neljä vuotta sitten kävelemä 37.32,02.

Espoon Tapiot puolustaa Kotkassa mestaruutta, jonka se voitti vuosi sitten joukkueella Joni Hava, Jaakko Määttänen ja Artturi Oila ajalla 37.52,21. Kotkan joukkueeseen on Havan ja Määttäsen rinnalle tarjolla useita nimiä kuten 3000 metrin kävelyn tuore 17-vuotiaiden SE-mies Sajan Irintshejev.

Vuosi sitten Ylivieskan SM-viesteissä Aleksi Ojalan ympärille rakentunut Urjalan Urheilijoiden joukkue oli toinen ja lähtee Ojalan johdolla menestysjahtiin myös Kotkassa.

– Ojalaa kannattaa seurata Karhulan kentällä. Kauden aikana hän kilpaillut kahdeksan kertaa ja tehnyt oman ennätyksensä kuudessa kilpailussa, Lehtinen muistuttaa.

Naisten mestaruudesta tasainen taisto

Naisten 3 x 3000 metrin kilpailusta Lehtinen ennustaa tasaista.

– Naisten kilpailuun on luvassa poikkeuksellisen kovatasoinen ja tasainen kärkitaistelu Lapuan Virkiän ja Espoon Tapioiden välille, Lehtinen sanoo.

Espoon Tapioilta viestiin on ilmoitettu Enni Nurmi ja nuorten SM-voittaja Ellen Seisto sekä jokerikorttina aktiiviuransa toissa vuonna päättänyt Taika Nummi, joka tekee pikavisiitin kilpakävelyn pariin.

– Lapuan joukkueesta löytyy naisten kävelyssä kauden parasta vauhtia esittänyt Anniina Kivimäki, Heta Veikkola ja Sanna Mäenpää. On mielenkiintoista nähdä, kuinka kovaan vauhtiin yltää Veikkola, joka avaa Kotkassa ulkoratakauden, Lehtinen sanoo.

Veikkola käveli hallikaudella 3000 metrin 17-vuotisten Suomen ennätyksen 13.25,34 ja kiilasi naisten kaikkien aikojen tilastossa sijalle 11.

– Lappeenrannan Urheilu-Miehet nousee Elisa Neuvosen ja Tiia Kuikan ryydittämänä varmasti naisten kilpailussa mitalitaistoon, kuten myös Pyhäselän Urheilijat Ahposten sisarusten Peppi ja Cindy johdolla. Myös Laitilan Jyskeellä on hyvä joukkue, jossa maajoukkuekävelijä Venla Laiho saa hyvää taustatukea entisestä maajoukkuekävelijä Jonna Voronkoffista ja nuorten SM mitalisti Maria Antolasta, Lehtinen sanoo.

Yleisurheilun SM-viestit Ylen kanavilla:

12.9. klo 18.00 TV2
13.9. klo 17.00 TV2

Aikataulu:

https://www.smviestit2020.fi/wp-content/uploads/2020/09/Vahvistettu-aikataulu-final-web.pdf

Ilmoittautuneet:

https://www.smviestit2020.fi/wp-content/uploads/2020/09/Osallistujaluettelot-kasiohjelmamuoto-web.pdf

SM-viestien sivut:

https://www.smviestit2020.fi