Espoon Tapiot jälleen kävelyviestien ylivoimaiset mestarit

Espoon Tapiot voitti miesten ja naisten 3 x 3000 metrin kilpakävelyn viestimestaruudet Turun SM-viesteissä sunnuntaina. Tapioiden miesten joukkueen mestaruus oli jo viides perättäinen. Naisten joukkue puolestaan käveli toisen perättäisen mestaruuden.

Miesten kolmikko Jere Niemi, Jaakko Määttänen ja Joni Hava vei voiton hyvällä ajalla 37.05,77. Vuosi sitten voitto heltisi SE-ajalla 36.37,46, mutta tänä vuonna joukkueen vire ei ollut aivan yhtä hyvä.

– Meni putki poikki, kun ei tullut Suomen ennätystä. Monena vuonna se on tullut, mutta nyt se oli etukäteenkin vähän kiikunkaakun. Lähdettiin yrittämään, muttei ihan riittänyt, joukkueen ankkurina kävellyt Hava totesi.

Ihan ei riittänyt SE-vauhtiin, Joni Hava tuumi viestimestarikolmikon suorituksesta.

Määttänen: ”Jere veti hienosti”

Hava ja Määttänen jakoivat kiitosta avausosuuden kävelleelle Jere Niemelle, joka ei enää ole aktiivisesti kävelyssä mukana, mutta pitää kuntoaan yllä kilpailemalla muiden muassa triathlonissa.

– Aina pitää kaivaa kengät naftaliinista seuran edustukseen viestejä varten ja nyt meni tosi hyvin. Kävelytreenit alkoivat tällä kertaa kaksi viikkoa ennen kisoja, mutta olen tosin kesällä kilpaillut muissa lajeissa, Niemi totesi.

– Jere veti hienosti, paremmin kuin viime vuonna ja antoi meille kaikki mahdollisuudet, Määttänen kiitteli.

Määttänen itse ei ollut ihan parhaassa kilpailuvireessä kilpailukauden jälkeisen ylimenokauden jäljiltä.

– Tähän alle tuli viisi viikkoa lepoa, joten viikossa en ihan päässyt kuntoon, Määttänen hymyili.

Jonathan Ekbergin johdolla mainiosti kilpailun aloittanut Esbo IF oli toinen ajalla 41.22,17. Joukkueessa kävelivät myös Mikko Ruokolainen ja Pekka Peltola.  Yläneen Kiri oli kolmas ajalla 41.50,67.

Espoon Tapioiden mestaritrio: Enni Nurmi, Ella Rautawaara ja Hele Haapaniemi.

Nurmi ja Haapaniemi antoivat Rautawaaran säästellä nuorten viestiin

Espoon Tapioiden naisten joukkue käveli ylivoimaisen mestaruuden viime vuotta paremmalla ajalla 42.39,46. Joukkueessa kävelivät Enni Nurmi, Hele Haapaniemi ja Ella Rautawaara.

– Suunnitelmana oli, että me Helen kanssa vedämme täysillä ja Ella saa säästellä mahdollisimman paljon tyttöjen 4 x 800 metrin juoksuviestiä varten, Nurmi summasi joukkueensa taktiikkaa.

Haapaniemi on jo päättynyt aktiiviuransa, mutta on pitänyt hyvin kuntoa olla.

– Kävelyä olen treenannut kaksi viikkoa, mutta olen juossut ja hiihtänyt omaksi ilokseni, Haapaniemi totesi.

Venla Laihon tähdittämä Laitilan Jyske oli naisten kilpailussa toinen viime vuoden tapaan.       

Laitilan Jyskeen kolmikko Maria Antola, Amanda Åström ja Venla Laiho oli kilpailussa toinen ajalla 43.46,31 ja Kauhavan Wisa kolmas ajalla 48.25,5. Joukkueessa kävelivät Susanna Kankaanpää, Maija Tauren, Niina Järvinen.

LIVE-tulokset