Espoon nuorten EM-kilpailuihin tähtäävä Jokinen ylivoimainen Lappeenrannassa – Neljä kävelijää rikkoi Espoon EM-rajan – Kiiski rikkoi 19-v. EM-rajan

Espoon alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuihin kuntoaan tähtäävä Jerry Jokinen oli täysin ylivoimainen maantiekävelyn SM-kilpailujen 22-vuotiaiden 20 kilometrillä.

Asepalvelusta suorittava Jokinen käveli mestariksi ajalla 1.28.34, joka jää selvästi hänen ennätyksestään, mutta toi reilun voiton. Esbo IF:n Jonathan Ekberg käveli toiseksi ajalla 1.34.23, joka myös rikkoo Espoon EM-rajan.

– Tuntui ihan hyvältä lähteä kisaamaan vuoden eka kaksikymppinen, mutta oli se aika rankkaa, Jokinen totesi.

Jokisen mukaan armeijassa harjoittelu oli varsinkin syksyllä maltillisempaa kuin siviilissä, mutta Espoon EM-kilpailuja ajatellen hän on luottavainen.

– Espoo on kauden pääkisa. Sinne tähdätään kovin panoksin. Tämä kisa ei sano kesästä vielä mitään. Ei ollut hirveitä odotuksia, kun tiesin, etten ole ihan parhaassa kunnossa. Mutta kilpailu oli ihan ok siihen nähden, mitä olen päässyt treenaamaan.

Yläneen Kiri Lauri Joukas oli kilpailun kolmas ajalla 1.39.28.

Venla-Nora Nirkkonen ja Maria Antola olivat 22-vuotiaiden kärkikaksikko. Kuvassa kilpailua johtava Nirkkonen oli toinen ja Antola vei voiton.

Antola ja Nirkkonen alittivat Espoon EM-rajan

22-vuotiaiden naisten 20 kilometriä voitti Laitilan Jyskeen Maria Antola ennätyksellään 1.46.51, jolla hän rikkoi Espoon EM-rajan 1.48.00.

– Se oli minulle ensimmäinen 20 kilometriä, joten ihan vain fiiliksiä hain. Alku meni yllättävän hyvin alku ja lopussa sain Elisalta (Neuvonen) oikeassa kohdassa vetoapua, Antola totesi.

Espoon EM-rajan rikkoi myös toiseksi sijoittunut Turun Weikkojen Venla-Nora Nirkkonen omalla ennätyksellään 1.47.21.

Sajan Irincheev on kärsinyt terveysmurheista, mutta nyt tilanne on kohenemaan päin.

Irincheev palasi kilpakentille: ”Tästä noustaan!”

Espoon Tapioiden Sajan Irincheev voitti 19-vuotiaiden miesten 10 kilometrin mestaruuden ajalla 48.04. Irincheev palasi kilpakentille vaikean sairausjakson jälkeen.

– Rehellisesti sanottuna tämä oli huonoin kisani koskaan. Aika jäi kuusi minuuttia viimevuotisesta ennätyksestä, Irincheev sanoi.

– Vuoden sisään on ollut useita eri sairauksia ja viime kesänä alkoi aivan hirveä alamäki, kertoi tuore Suomen mestari.

– Kunto on kohentunut, mutta syömishäriöihin saan edelleen kuntoutusta. Se vaatii aikaa. Mutta tärkeintä on, että tästä noustaan!

Aliisa Kiiski sai pitkään vetoapua Enni Nurmelta, joka sittemmin keskeytti.

Kiiski rikkoi EM-rajan

19-vuotiaiden naisten 10 kilometriä voitti Karhulan Katajaisten Aliisa Kiiski ennätyksellään 49.24. Aiempi ennätys koheni pitkälti toista minuuttia.

– EM-raja tuli ja siihen olen tosi tyytyväinen, iloitsi Kiiski.

– 7-8 kilometriä meni aivan suunnitellusti yhdessä Ennin Nurmen kanssa. Lopussa oli hengitysvaikeuksia ja vähän katkesin, Kiiski kertoi.

Roimasti ennätystään paransi myös Jani Lehtisen valmennukseen siirtynyt Kuivasjärven Auran Anna Kokko. Toiseksi sijoittuneen Kokon uusi ennätys  kirjataan 53.05.

17-vuotiaiden poikien 10 kilometriä voitti viisi minuuttia ennätystään parantanut Kuortaneen Kunnon Oskari Matila ajalla 56.21 ja samanikäisten tyttöjen 5 kilometriä Siilinjärven Ponnistuksen Iiris Airaksinen ajalla 26.04. Airaksinen käveli nyt ensimmäisen 5 kilometrin kilpailunsa.