Espoolaiset kävelivät Eltsussa kaksi Suomen ennätystä!

Espoolaiset kävelivät Eltsussa kaksi Suomen ennätystä!

Suomen ennätysten kisat jatkuivat sunnuntainakin Eläintarhan urheilukentällä. Esbo IF:n miehet ja Espoon Tapioiden naiset rikkoivat 3×3000 metrin kävelyviestin Suomen ennätykset sunnuntain aamukilpailuissa. Lauantaina SE-luetteloon ehdittiin tehdä jo viisi uutta kirjausta.

Esbo IF:n joukkueen aloittajana toimi 35-vuotias Mikko Ruokolainen, joka aloitti vasta aikuisiässä tavoitteellisen kilpaurheilun entisen maajoukkuekävelijän Helena Åströmin neuvoilla. Kaksi muuta osuutta Esbo IF:n viestiä veivät maajoukkuekävelijät Eemeli Kiiski ja Elmo Koivunen.

Esbo IF:n voittoaika 37.32,02 paransi Keski-Uudenmaan Yleisurheilun neljä vuotta vanhaa Suomen ennätystä 29,18 sekuntia. Toiseksi sijoittunut Turun Weikot hävisi ylivoimaiselle mestarille lähes kolme minuuttia. Entinen SE-joukkue Keski-Uudenmaan Yleisurheilu oli maalissa kolmantena.

Naisten viestissä Espoon Tapioiden ylivoima oli vieläkin suurempi. Toiseksi sijoittunut Lappeenrannan Urheilu-Miehet hävisi Tapioiden SE-joukkueelle pitkälti yli kuusi minuuttia. Uusi SE kirjataan 40.13,27. Entinen SE oli myös Tapioiden nimissä viime vuoden SM-kilpailuista, jolloin aika oli 40.18,88.

Viimevuotisen ennätysjoukkueen aloittajan Henrika Parviaisen tilalla käveli nyt Hele Haapaniemi. Kaksi muuta osuutta kävelivät superjuniorit Enni Nurmi ja Taika Nummi, jotka molemmat ovat tänä vuonna kävelleet myös henkilökohtaisia Suomen ennätyksiä sekä halli- että kesäkaudella.

Miehet ja naiset lähtivät matkaan yhtä aikaa ja Tapioiden naisten joukkue oli kilpailun toiseksi nopein kolmikko lyöden miesten SM-kilpailussa toiseksi sijoittuneen Turun Weikotkin viiden sekunnin erolla.

SM-kilpailut jatkuvat tänään Eläintarhan kentällä noin kello kuuteen saakka.

(Mikko Nieminen. SYUA.)

 

Aikataulu:

LIVE-Tulospalvelu: