Esbo IF ja Lappeenrannan Urheilu-Miehet kävelyiden viestimestarit

Esbo IF ja Lappeenrannan Urheilu-Miehet kävelyiden viestimestarit

Esbo IF voitti miesten ja Lappeenrannan Urheilu-Miehet naisten 3 x 3000 metrin kävelyviestin SM-kultaa Tampereella. Miesten mestarikolmikko ajalla 39.01,97 oli Elmo Koivunen, Mikko Ruokolainen ja Eemeli Kiiski. Naisten mestaruutta ajalla 45.14,57 pääsivät juhlimaan Tiia Kuikka, Sanna Neuvonen ja Elisa Neuvonen.

Esbo IF oli ylivoimainen, sillä toiseksi tullut Turun Urheiluliitto ehti ankkurinsa Aleksi Ojalan tuomana maaliin ajassa 40.47,34. Esbo IF:n kolmikosta jokaiselle pikamatka oli voitosta huolimatta hieman haastava taival.
– Se on vähemmän kuin satasen juoksijoilla hallissa 60 metriä. Vähän oli haastavaa, muttei onneksi pidempi matka ollut, joten pystyin hyvin vetämään, Elmo Koivunen sanoi.
Itseään harrastelijaksi kuvaava Mikko Ruokolainen osallistui perjantaina SAUL:n kisoihin esteissä, mutta urakointi sujui hyvin pienestä jumista huolimatta.
– Ihan kaikkea en saanut irti, mutta voitto tuli. Minulle viestillä on iso merkitys harrastelijana, tämä viesti on vuoden toinen jännä paikka Jukolan lisäksi, hän sanoi.
Kiiski komppasi joukkuetovereitaan tuntemustensa osalta.
– Aika raskas oli minullekin. Tällainen rykäisy on aika tiukka, kun ei tällaista harjoituskaudella tule tehtyä. Seuraavaksi Kalevan Kisat ja toivottavasti Universiadeihin pääsisin kävelemään 20 kilometriä, Kiiski mietti loppukauden etappejaan.

Lontoon MM-kisoihin valmistautuva Aleksi Ojala käveli hopeajoukkueen ankkurina itselleen alimatkalla.
– Pikamatka, ei ihan minun matkani. Kyllä se dieselkin herää, kun lämmittelee tarpeeksi. Ihan tyytyväinen täytyy olla. Kalevan Kisoihin lähden mestaruutta puolustamaan. Tämä on sellaista hyvän joukkuehengen saamista, hyvää fiilistä.

Lappeenrannan Urheilu-Miehet oli vieläkin ylivoimaisempi, sillä Laitilan Jyske ehti maaliin ajassa 49.22,62. Espoon Tapiot oli tällä kertaa kolmas ajalla 49.43,54.
– Ensimmäinen mestaruus, hyvältä maistuu. Vaikean alkukauden jälkeen olen tyytyväinen, parin viikon ajan treenit ovat menneet tosi paljon eteenpäin, joten odotinkin hyvää suoritusta, Tiia Kuikka sanoi.
Sanna Neuvosella on ollut lihaskireyksien johdosta haastetta tällä kaudella tähän mennessä, mutta suuta on parempaan päin.
– Kauhavalla karnevaaleilla saimme tekniikan kuntoon, joten se näkyi tänään kävelyssä. Kymmenen sekuntia jäin aikatavoitteestani, mutta teknisesti oli tosi hyvä kävely minulta, Neuvonen sanoi.
Elisa Neuvoselle hieman auringonporotusta pilvisempi keli sopi mainiosti.
– Sinänsä paineeton kävely, koska Tiia ja Sanna olivat tehneet hyvän pohjatyön. Halusin itsekin tehdä hyvän ajan. Tyytyväinen, sillä itse otin itselleni ajan, joka oli oma kolmosen ennätys, Universiadeihin pääsyä toivova Elisa Neuvonen sanoi.