Erkkolan heitto ei löytänyt uomilleen: ”Oliko vaan intoa heittää niin, että hajosi koko paketti” – Helle torppasi Richardssonin menon

Sanne Erkkolan heitto ei löytänyt uomilleen Eugenessa MM-kilpailujen naisten keihäänheiton  karsinnassa. Erkkola heitti 52,04, kun finaaliin vaadittiin 59,06.

– Verryttelystä jo näki, että heittäminen oli vähän hakemista. En tiedä, oliko se jännitystä vai mitä, Erkkola viittasi verryttelyheittoihin, jotka aukesivat vahvasti oikealle.

– Kun minulla heitot aukeavat oikealle, se kertoo, että viimeinen hyppy ei oikein vie loppuun. Silloin lähden puskemaan ylävartaloa ja heitto aukeaa sivuun.

Kilpailuheitot Erkkola sai lähtemään paremmin, tehoakin löytyi, mutta tekniikka petti.

– Ihan siinä oli runtua eteenpäin, mutta oliko vaan intoa heittää niin paljon, että hajosi koko paketti, Erkkola miettii.

– Silleen harmittaa. Jos olisi sellaisella perusheitolla onnistunut heittämään 58 metriin, sillä olisi mahdollisesti päässyt finaaliin.

Yli 30 asteen helle ei Erkkolaa kiusannut.

– Minulla oli kylmäliivi ja kylmäpakkaus, jolla keho pysyi viileänä.

Karsinnan pisimmälle heitti Tokion olympiakisojen finalisti Japanin Haruka Kitaguchi, joka heitti uransa kolmanneksi parhaan tuloksen ja kauden parhaansa 64,32.

Myös Tokion olympiavoittaja, Kiinan Liu Shiying sekä Liettuan Liveta Jasiūnaitė ylittivät karsintarajan tuloksin 63,86 ja 63.80.

Finaalista karsiutuivat mm. kolmien viime MM-kilpailujen mitalisti Kiinan Lyu Huihui, Rion olympiavoittaja Kroatian Sara Kolak ja Tokion olympiakakkonen Puolan Maria Andrejczyk. Finaaliin vaadittiin 59,06.

Ankara helle torppasi Richardssonin juoksun

Naisten 5000 metrin alkuerissä Camilla Richardssonin juoksu päättyi runsaan 3000 metrin jälkeen keskeytykseen.

Richardssonin alkuerässä kärki lähti uhkarohkeasti 14.30 minuutin vauhtiin. Richardsson jäi ryhmästä ja juoksi yksin, kunnes iltapäivän yli 30 asteen paahtava helle pakotti keskeyttämään.

Richardsson juoksi ensimmäisen kilometrin runsaasti ennätystään parempaa tulosta enteillyttä vauhtia 3.02, mutta toiseen kilometriin kului jo 3.10 ja tuskalliseen kolmanteen kilometriin 3.17.

– Yritin tehdä omaa juoksua. Kärki lähti kovaa. Ajattelin, että he hyytyvät helteessä, mutta kävi niin, että minä hyydyin.  Olen ihan kunnossa. Nyt en vaan kestänyt tätä kuumuutta, Richardsson totesi.

Richardssonin erän voitti Etiopian Gudaf Tsegay ajalla 14.52,64. Aikavertailusta finaaliin vaadittiin 15.00,98.