Erkkolalle kisajännitys on positiivinen asia: ”Nyt kutkuttaa jo, että pitäisi päästä heittämään”

Keihäänheittäjä Sanne Erkkolalla on sopivasti perhosia vatsassa ennen uransa ensimmäistä MM-karsintaa, joka kilpaillaan torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

– Muuten jees, mutta jännittää todella paljon. Se ei tosin ole mikään yllätys. Minua jännittää aina, Erkkola kuvasi tuntojaan joukkueen mediatilaisuudessa.

Erkkola heitti juhannuksena Oulun ranking-kilpailussa ennätyksensä 60,18, joka oli sinetti MM-matkalle. Oulun kilpailua seurasi kahden kilpailun turnee ja MM-kilpailujen valmistautumisleiri Creswellissä.

– Nyt kutkuttaa jo, että pitäisi päästä heittämään. Tuntuu, että päästäkää irti jo. Minulle jännitys on positiivinen asia.

Karsintaraja on 62,50, joka on sama kuin Münchenin EM-kilpailujen tulosraja. Finaaliin pitänee heittää 61-62 metriä. Erkkola ei metrejä mieti, vaan keskittyy hakemaan hyvää heittoa.

– MM-karsintaan lähden, kuin normaalisti kilpailuun. En yritä kikkailla mitään, Erkkola sanoo.

”Vauhdin pitää jatkua loppuun asti”

Hayward Fieldin heittopaikalle Erkkola lähtee luottavaisena. Häntä ei huoleta pidon löytäminen. Harjoituskentän jotakuinkin samanlainen alusta jätti hyvän tunteen.

– Rata tuntui ihan hyvältä. Minulle tärkeintä on, että vauhdin pitää jatkua loppuun asti tuelle, etten ala jarrutella, Erkkola sanoo.

– Minun pitää myös päästä kääntymään olkapään alle, jotta veto lähtee eteenpäin. Jos se ei onnistu, keihäs karkaa yläilmoihin ja tippuu sieltä kuin lehmän häntä.