Erikssonin vauhti löytyi: EM-kisoissa kaikki on mahdollista

Erikssonin vauhti löytyi: EM-kisoissa kaikki on mahdollista

Sandra Eriksson lähti ristiriitaisin ajatuksin Timanttiliigan Tukholman 3000 metrin estejuoksuun, mutta päätti kilpailun iloiseen tuuletukseen. Takkuisen kevätkesän jälkeen vauhti löytyi sopivasti Amsterdamin EM-kisojen lähestyessä.

– Meni aika hyvin. Jännitti tosi paljon ennen juoksua, koska kesän ensimmäiset juoksut menivät huonosti. En halunnut taas juosta huonoa juoksua, Eriksson kertaili.

Tukholman estekisa oli Erikssonilta kaikkea muuta kuin huono. Hän viiletti yhdeksänneksi ajalla 9.31,88, jota paremmin hän on juossut vain toissa kesän SE-juoksussaan, joka sujui ajassa 9.24,70.

Epävarmuuden tunne viivähti juoksijan aatoksissa vielä hetki ennen radalle menoa.

– Kroppa ei toiminut verryttelyssä niin hyvin kuin halusin. Ennen kuin juoksijat kutsuttiin sisään, en halunnut olla mukana. Tiesin tietysti, että  nyt täytyy vaan uskaltaa, ja että voin juosta hyvin. Ja hyvin se menikin, Eriksson kertaa.

 ”Aika oli suuri yllätys”

Eriksson juoksi talvella hallikaudella mailin halli-SE:n 4.30,91 ja Tampereella SM-halleissa 3000 metriä soolojuoksuna 8.59,77. Kevään kisoissa 3000 metriä sujui Ostravassa aikaan 9.11,64 ja 1500 metriä Birminghamissa ajassa 4.17,97, joten kevään ulkoratakisojen vauhti ei ollut sitä mitä hän odotti.

Kevään juoksujen luoma epävarmuus tuntui vielä hitusen Tukholmassakin.

– Valitettavasti itseluottamukseni ei ollut niin hyvä, että olisin uskaltanut juosta niin hyvin kuin olisin voinut. Eilen juoksu tuntui kuitenkin koko ajan tosi hyvältä ja vahvalta. Tekniikkakin oli hyvä, Eriksson sanoo.

– Oli suuri yllätys, että aika oli niin hyvä, koska juoksu tuntui niin helpolta. Mutta olosuhteetkin olivat hyvät, ja kotikenttä on aina mahtava, Tukholmassa asuva juoksija muistutti.

Allergiaongelmat kuriin

Erikssonin mukaan alkukesän takkuisen vauhdin taustalla ovat allergiaongelmat, jotka on sittemmin saatu kuntoon. Kilpailukunnon terävöittämisessä on silti vielä tekemistä.

– Ratatreenit eivät ole menneet kovin hyvin. Siksi juoksen enää vain Turussa Paavo Nurmi Gameseissa 1500 metriä ennen EM-kisoja. Treenit ovat nyt tärkein juttu.

Mutta entäpä Amsterdamin EM-kilpailut. Mitä ajattelet niistä Tukholman juoksun jälkeen?

– Kaikki on mahdollista, Eriksson sanoo.