Erikssonin toinen kilometri oli liian hidas, Richardsson nousi lopussa

Tero Pitkämäki ja Sandra Eriksson voivat tehdä historiaa Oulussa

Sandra Erikssonin uran paras arvokisojen alkueräjuoksu 9.39,64 ei kantanut jatkoon MM-kisojen erittäin kovatasoisista alkueristä.

Aikojen perusteella loppukilpailuun vaadittiin 9.30,23.

– Ei ole koskaan ollut näin kovat alkuerät. Ajattelin, että ehkä 9.42-43 olisi riittänyt, Eriksson arvioi.

Eriksson juoksi kolmannessa ja viimeisessä erässä. Hän lähti tavoittelemaan noin 9.35:n aikaa, mutta toinen kilometri ei kulkenut riittävän rivakasti.

– Aloitin aika hyvin, mutta toinen kilometri meni aika hitaasti. Viimeiselle kilometrille jäi aika paljon voimia, mutta se riittänyt.

Eriksson oli eränsä kahdeksas. Sen voitti edellisten MM-kisojen kuutonen Kenian Hyvin Jepkemoi ajalla 9.26,19 ennen etiopialaista MM-mitalistia Sofia Assefaa (9.26,47).

– Jos vaan olisin uskaltanut juosta toisen kilometrin kovempaa, mutta se on helppoa sanoa näin juoksun jälkeen, Eriksson huokaili.
 

Richardsson pysyi taktiikassaan

Camilla Richardsson oli omassa erässään kahdeksas ajalla 9.53,13. Hän aloitti maltilla ja oli vielä 500 metriä ennen maalia 15 osallistujasta viimeisenä.

– On ollut todella pitkä kesä. Minun paras kuntoni oli Tallinnassa 22-vuotiaiden EM-kisoissa niin kuin pitikin, tunnusti Tallinnassa neljänneksi juossut Richardsson.

Vaasalainen pinkoi MM-kilpailuiden alkuerissä ennakkoluulottomasti, joka lupaa hyvää ensi kesän Amsterdamin EM-kisoja ajatellen.

– Siellä pitäisi olla kaikki mahdollisuudet olla finaalissa, Richardsson tuumi.

Pekingin alkuerä oli hänelle kauden yhdeksäs estejuoksukilpailu ja kymmenen täyttyy Ruotsi-ottelussa syyskuussa. 

Richardssonin erän voitti MM-nelonen Etiopian Hiwot Ayalew ajalla 9.25,55. Alkuerien nopeimman ajan juoksi kakkoserän voittanut tunisialainen olympiakisojen hopeamitalisti Habiba Ghribi ajalla 9.24,38.

– Niin hyvin treenattu ja tehty asiat kuin on voitu.