Erikssonin kesän päämatkana 1500 metriä: ”Tarvitsen vielä pari kuukautta ehjää treeniä”

Erikssonin kesän päämatkana 1500 metriä: ”Tarvitsen vielä pari kuukautta ehjää treeniä”

Sandra Erikssonia ei harmita, että yleisurheilun MM-kilpailut ovat vasta syys-lokakuun taitteessa Qatarin Dohassa.

– Harjoituskausi on ollut vaikea, niin kuin aina syksystä 2015 lähtien. Minulle on todella hyvä, että tärkeät kilpailut ovat vasta elo-syyskuussa. Olen usein ollut hyvässä kunnossa vasta loppukaudella, Eriksson viittaa viime vuosiin.

Kolme vuotta sitten Erikssonilta, 29, operoitiin luukasvama akillesjänteen kiinnityskohdan lähellä. Erilaiset jalkavaivat ovat kiusanneet juoksijaa myös sen jälkeen.

– Syksyllä minulla oli paha nilkan nyrjähdys. Kesti kauan ennen jalka oli taas kunnossa, Eriksson sanoo.

Talvella Eriksson ei kilpaillut, vaan keskittyi harjoittelemaan. Treeniä hän terästi kahdella harjoitusleirillä. Tammikuussa Eriksson oli Teneriffalla ja maaliskuu-huhtikuussa Portugalissa.

– Teneriffalla olin pahassa flunssassa koko leirin, mutta Portugalin leiri meni hyvin, Tukholmassa asuva juoksija sanoo.

”Olen henkisesti vahvempi kuin ennen”

Eriksson sanoo tarvitsensa vielä lisää juoksukilometrejä ennen kuin alkaa kilpailla. Hän arvioi, että kilpailukausi alkaa näillä näkymin kesäkuussa.

– Korvaava treeni ja voimaharjoittelu ovat menneet hyvin, joten kunto tulee nopeasti, jos saan pari kuukautta ehjää harjoittelua. Tunnen myös, että olen henkisesti vahvempi kuin ennen.

Erikssonin kesän päämatka on 1500 metriä. Sen hän on päättänyt valmentajansa Oscar Gidewallin kanssa.

– Haluan nähdä paljonko nopeuteni voi kehittyä. Luulen, että 1500 metriä on minulle todella hyvä matka. Olen aina pitänyt siitä ja siksi päätimme Oscarin kanssa, että se on minun päämatka tällä kaudella, Eriksson sanoo.

– Juoksin 1500 metrin ennätykseni 4.11,89 neljä vuotta sitten taktiikkajuoksussa. Uskon, että voin parantaa sitä paljon, ja juosta Dohassa 1500 metriä. On kuitenkin mahdollista, että juoksen 3000 metrin esteet tai molemmat matkat.

– Esteitä en halua juosta ennen kuin tunnen, että voin juosta hyvän ajan. Se on liian vaativa laji, jos ei ole aivan teräkunnossa.

Dohan MM-kisojen tulosraja 1500 metrillä on 4.06,50 ja estejuoksussa 9.40,00.

”Kisat ovat parasta treeniä”

Kisakalentereita Eriksson on tutkaillut tarkasti, mutta päätös missä kisoissa hän juoksee, syntyy myöhemmin.

– Tiedän missä ja milloin haluan kilpailla, mutta en halua tehdä päätöksiä vielä. Sen tiedän, että keväällä en kilpaile maantiellä enkä maastossa. Jos kaikki menee hyvin voin aloittaa kilpailukauden kesäkuussa, Eriksson sanoo.

Into kilpailla on juoksijan mukaan kova.

– Minä haluan kilpailla, vaikka en olisikaan parhaassa kunnossa, koska kilpailut ovat parhaita treenejä. Tärkeintä kuitenkin on, että saan kropan kuntoon, koska ensi vuosi on vielä alkavaa kisakautta tärkeämpi, Eriksson sanoo.

Vuoden päästä kesällä kilpaillaan Tokiossa olympialaiset ja Pariisissa EM-kilpailut.