Erikssonin kausi alkaa SM-viesteistä: Kunto on hyvä

Tätä mieltä olivat urheiijat

Kevätkesän polvi- ja nilkkaongelmat sivuuttanut estejuoksija Sandra Eriksson palaa kilparadoille viikonvaihteessa. Eriksson juoksee IK Falkenin riveissä 4 x 800 metriä viestinjuoksun SM-kisoissa Seinäjoella. Hän aloittaa kilpailukauden luottavaisena.

– Tietenkään en ole niin hyvässä kilpailukunnossa kuin mitä olin heinäkuun alussa viime vuonna, koska en ole vielä ehtinyt juosta tarpeeksi kovia rataharjoituksia. Kunto on kuitenkin hyvä ja nousee koko ajan, Eriksson sanoo.

Eriksson, 26, oli hallikaudella loistokunnossa. Hän kohensi sisäratojen 1500 metrin ennätyksen lukemiin 4.11,89 ja juoksi 3000 metriä SE-aikaan 8.54,06. Se toi Prahassa EM-hallikisoissa viidennen sijan.

Hallikauden jälkeen harjoittelu ei luistanut aivan kuten juoksija toivoi.

– Maaliskuussa treenit menivät tosi hyvin, mutta huhtikuussa tuli vähän polvi- ja nilkkaongelmia. Luultavasti ylirasituksen takia. En juossut lainkaan 4-5 viikkoon, mutta kävin kuntosalissa ja tein kaikkea mitä pystyin. Enimmäkseen treenasin crosstrainerillä, Eriksson muistelee.

– Kun toukokuun alussa aloin taas juosta, pohkeet kipeytyivät ja kesti valitettavan pitkään ennen kuin ne tuntuivat taas hyvältä. Vaikka muuten olisin voinut juosta kuten tavallisesti, pohkeissa tuntui joskus niin pahalta, etten vaan pystynyt. Nyt pohkeet eivät ole enää kipeät. Voin juosta normaalisti.

Eriksson piti sittemmin vielä neljän päivän juoksutauon kuumeen takia, mutta on nyttemmin harjoitellut ongelmitta. Juoksijan mielestä kesän tavoitteita ei ole tarvetta tarkistaa.

 – Kun talven treenit menivät paljon paremmin kuin viime vuonna, voin luultavasti juosta tänä kesänä paremmin kuin viime vuonna, Eriksson arvioi.

Siskojen kanssa voitto ja SE mielessä

Vuosi sitten IK Falkenin nelikko voitti naisten 4 x 800 metrin viestin Suomen mestaruuden ajalla 8.47,44. Nelikossa juoksivat Heidi Eriksson, Zenitha Eriksson, Sandra Eriksson ja Karin Storbacka. Seinäjoella joukkueen kokoonpano on sama, ja tavoitteena on mestaruuden uusiminen.

–  Juuri nyt 800 metriä ei ole minulle paras matka, koska en ole ehtinyt tehdä paljon rataharjoituksia. Tämä on kuitenkin hyvä tapa nähdä, millainen kunto on. Tärkeintä on, että juoksu tuntuu hyvältä, Eriksson sanoo.

– Meidän tavoite on voitto. Saa nähdä pystymmekö juoksemaan myös Suomen ennätyksen.

Erikssonille siskojen kanssa viestin vieminen luo kilpailemiseen oman hienon tunnelman.

– Minusta on aina ollut mukava juosta heidän kanssaan, mutta nyt kun asun Ruotsissa, enkä näe siskojani yhtä usein kuin ennen, on vielä mukavampaa olla heidän kanssaan samassa joukkueessa. Karin on hyvä ystäväni ja aivan kuin sisko minulle, Eriksson sanoo.

Kauden esteavaus vielä päättämättä

Erikssonin kilpailuohjelma SM-viestin jälkeen on vielä hieman auki.

– En ole päättänyt, milloin juoksen ensimmäisen estekilpailun. En kilpaile tällä kaudella kovin paljon. MM-kisat on tietysti kesän tärkein kilpailu, mutta sinne on melkein kaksi kuukautta, joten tässä ei ole mitään kiirettä, juoksija sanoo.

Erikssonin viime kesänä juoksema 3000 metrin esteiden Suomen ennätys on 9.24,70 ja MM-kisojen tulosraja 9.44,00.

– Rehellisesti sanoen oli ehkä hyvä, etten juossut keväällä niin paljon ja kilpailukausi alkaa näin myöhään. Luultavasti nyt en ole kauden lopulla niin väsynyt kuin tavallisesti. Uskon, että pystyn juoksemaan MM-kisoissa ennätykseni.