Erikssonin katse kesän kisoissa, hallikausi jää väliin

Erikssonin katse kesän kisoissa

Syksyllä kantapääoperaatiossa käynyt Sandra Eriksson rakentaa kuntoaan kohti Lontoon MM-kisoissa huipentuvaa kesän kilpailukautta. Talven hallikilpailut jäävät vielä väliin, mutta kesällä Eriksson uskoo olevansa valmis juoksemaan lujaa.

– Minulla oli toissa vuonna pieni leikkaus polvessa tammikuussa. Se oli silti minun paras kauteni toistaiseksi. Olin huippukunnossa jo kauden alussa. Nyt ei siis ole syytä stressata, Eriksson vakuuttaa.

Erikssonin kantapäästä operoitiin syyskuussa Haglundin kantapää -nimellä tunnettu vaiva. Se on luukasvama akillesjänteen kiinnityskohdan tuntumassa.

– Nyt on neljä vuotta aikaa Tokion olympialaisiin. Oli hyvä aika tehdä leikkaus. Sen teki Ilkka Räsänen Helsingissä ja kaikki meni hyvin, Eriksson sanoo.

– Leikkauksen jälkeen kesti yhdeksän viikkoa ennen kuin aloin juosta, mutta nyt olen juossut jo muutaman viikon. Aika paljon juoksen AlterG:llä (anti-gravity juoksumatto), mutta olen juossut vähän myös ulkona. Tärkeintä on, ja on koko ajan ollut, ettei saa olla kiire. Siksi en kilpaile hallissa, Eriksson sanoo kuntoutuksesta.

Kestävyyspohjia Eriksson on kehittänyt treenaamalla paljon altaassa, crosstrainerilla ja pyörällä.

– Juoksijana on vaikea kehittyä, jos ei ole mahdollista juosta, mutta olen tehnyt paljon liikkuvuus- ja voimaharjoittelua, että kroppa olisi vahva sitten, kun taas pääsee juoksemaan normaalisti.

Piirtäminen rentouttaa

Allergiavaivat kiusasivat Erikssonia, 27, viime kesänä. Kauden paras noteeraus 3000 metrin esteistä oli Tukholmassa juostu 9.31,88. EM-kisoista heltisi 10. sija. Rion olympialaiset päättyivät alkueriin.

– Opin jokaisesta kilpailusta, mutta eniten opettavat nämä kaudet, jotka eivät mene hyvin. Viime kesän jälkeen osaan elää paremmin nykyhetkessä, ja ottaa asiat päivä kerrallaan, Eriksson sanoo. 

Harjoittelu kahdesti päivässä syö leijonan osan Tukholmassa asuvan juoksijan arjesta. Yksi tapa irrottaa ajatukset urheilusta on piirtäminen.

– Tänä syksynä olen piirtänyt paljon. Istuin usein kahvilassa piirtämässä muutaman tunnin treenien välillä. Se on minulle hyvä tapa rentoutua, Eriksson sanoo.