Erikssonilla yksi tavoite Brysselissä: Toinen kilometri kovaa

Erikssonilla yksi tavoite Brysselissä: Toinen kilometri kovaa

Sandra Erikssonilla on perjantaina mahdollisuus kohentaa 3000 metrin estejuoksun kauden kotimaista kärkiaikaa huippuseurassa. Hän juoksee Brysselissä Timanttiliigan finaalissa, jonka kärkinimiä ovat Pekingissä maailmanmestariksi juossut Kenian Hyvin Jepkemoi ja matkan tunisialainen olympia- ja MM-hopeamitalisti Habiba Ghribi.

Jalkavaivojen keväällä tuoma juoksutauko söi terää Erikssonin kesän kilpailuista. Vauhti on kuitenkin pikku hiljaa löytynyt. Brysseliin hän lähtee hakemaan tasapainoista juoksua.

– Tarvitsen aina muutaman kovan kilpailun, ennen kuin alkaa mennä tosi hyvin. Perjantaina yritän juosta oman juoksuni. Mutta yksi tavoite on, että uskallan juosta toisen kilometrin nopeammin kuin olen sen tänä kesänä juossut, Eriksson sanoo. 

Eriksson juoksi MM-kilpailujen alkuerissä ajan 9.39,64 ja harmitteli jälkeenpäin, ettei kilpailurutiini riittänyt juoksemaan toista kilometriä lujempaa. Hänen kesän parhaansa on Kalevan kisoissa omalla vedolla juostu 9.36,90.

– Loppuajan suhteen minulla ei ole suunnitelmia. Juoksu saa mennä niin kuin se menee, Eriksson sanoo. 

Naisten 3000 metrillä taistelu lajin kokonaiskilpailun voitosta Timanttiliigassa käydään kenialaisen Virginia Nyamburan, Jepkemoin ja etiopialaisen Hiwor Ayalewin välillä. MM-kilpailuissa seitsemänneksi sijoittunut Nyambura johtaa Timanttiliigaa 15 pisteellä, kun Ayalew ja Jepkemoi ovat yhdeksässä pisteessä.

 

Eriksson: Suomen naiset voittaa tänä vuonna

Erikssonin kausi jatkuu Brysselin kilpailun jälkeen heti sunnuntaina Tukholmassa Ruotsi-ottelun estekilpailulla.

– Siitä tulee luultavasti taktiikkajuoksu. Meidän täytyy miettiä Camillan (Richardsson) ja Alisan (Vainio) kanssa mikä on meille paras taktiikka, Eriksson sanoo. 

Maaottelua Eriksson ei jättäisi väliin mistään hinnasta.

– Maaottelu on kauden hauskin kisa. On mahtavaa olla mukana joukkueessa. Minä luulen, että tänä vuonna Suomen naiset voittaa, juoksija ennustaa.

BRYSSELI (BEL) 11.9.2015 Timanttiliigan finaali